Uniek in België: Opleiding ‘Ik word office organizer/Intern Organizing Adviseur’

“Het is een topcursus met enorm veel handvaten waarop ik verder kan bouwen. Bedankt daarvoor.”

“Een geweldige aanvulling op de basisopleiding ‘Ik word professional organizer’. Van mij krijgt de opleiding een 9 op 10.” – Nathalie Maes

 

-> De eerstvolgende opleiding vindt plaats op 17 en 18 november + 16 december 2022

-> Belangrijke informatie i.v.m. covid-19: Al onze opleidingen zijn corona-proof! Je inschrijving is dus steeds gewaarborgd.

Al onze opleidingen zijn corona-proof: Onze fysieke opleidingen vinden bij voorkeur plaats op onze opleidingslocatie in Mechelen. Indien dit omwille van covid-19 (en de overheidsmaatregelen) niet mogelijk is, zullen de opleidingen plaatsvinden via het online platform van Barking Dogs. Dit wordt opleiding per opleiding bekeken. Je inschrijving is dus steeds gewaarborgd.

Heb je nog vragen of wil je graag inschrijven?

 • Contacteer Sara Van Wesenbeeck op +32 470 52 70 52.
 • Of mail Sara met je vragen of voor het aanvragen van het inschrijvingsformulier.

Zorg goed voor jezelf en blijf gezond!

Het Barking Dogs-team.

 

Uniek in België: (Specialisatie)opleiding ‘Ik word office organizer/Intern Organizing Adviseur’

Wil je zelfstandig office organizer worden? Of als ‘Intern Organizing Adviseur’ in je bedrijf of organisatie aan de slag gaan? Je leert het van Sara Van Wesenbeeck, organizing pionier en een van de meest ervaren professional organizers in België!

Wil je van office organizing je beroep maken? Wil je met je organizing-bedrijf vooral werken met zakelijke klanten?

Of wil je in je bedrijf of organisatie in het kader van een welzijns- en preventietraject teams en medewerkers coachen en adviseren bij het implementeren van ‘georganiseerd werken’ (en leven)? (Lees ook het artikel: ‘10 goede redenen om ook in jouw bedrijf een ‘Intern Organizing Adviseur’ in te zetten)

Dan is de driedaagse opleiding ‘Ik word office organizer/ Intern Organizing Adviseur van Barking Dogs beslist iets voor jou of jouw bedrijf!

Waarom je deze opleiding niet mag missen:

✔️ Het is de enige opleiding voor office organizer of intern organizing adviseur in België. Barking Dogs organiseert deze opleiding al sinds 2018.

✔️ Een intensieve, leerrijke en praktijkgerichte driedaagse opleiding waarmee je meteen aan de slag kunt.

✔️ Je leert het vak van a tot z van organizing pionier, organizing-expert en personal coach Sara Van Wesenbeeck, en gastdocenten.

✔️ De opleiding is praktisch, hands on en to-the-point. 

✔️ Je gaat niet enkel met de algemene leerdoelen, maar ook met je eigen leerdoelen aan de slag.

“Ik vond de opleiding een super interessante opleiding. Ik geef de opleiding een 9 op 10.” – Katrien Adams

 

✔️ Gelegenheid om je nieuw verworven skills, onder deskundige begeleiding van de docent en coach, te oefenen.

✔️ Je ontvangt een uitgebreide en handige syllabus , geschreven door organizing expert en hoofddocent van de opleiding Sara Van Wesenbeeck.

✔️ Je ontvangt een gratis exemplaar van ‘Rust in je huis en je hoofd’ (boordevol nuttige tips en methodieken die je als office organizer of organizing adviseur kunt gebruiken) van Sara Van Wesenbeeck.

✔️ Na de opleiding kun je meteen aan de slag als (zelfstandig) office organizer, of als intern organizing adviseur.

✔️ Je ontvangt een diploma en certificaat van deelname.

Voor wie is de opleiding ‘office organizer/organizing adviseur’?

De opleiding ‘Ik word office organizer’ richt zicht tot:

 • Professional organizers die op de zakelijke markt, met name in bedrijven, bij (kleine) kmo’s, eenmanszaken, zorgpraktijken en in kantoren actief willen zijn (*).
 • Bedrijven, organisaties, kmo’s, scholen, ziekenhuizen, gemeentes, teams, kantoren… die een geschoold aanspreekpunt en verantwoordelijke, een interne organizing adviseur, wensen in te zetten die structureel kan bijdragen aan meer welzijn, productiviteit en werkplezier.

Je leert het vak van ervaren senior professional organizer, coach en trainer Sara Van Wesenbeeck.

(*) Het is aanbevolen om eerst de opleiding ‘Ik word professional organizer’ te volgen.

‘Ik word office organizer’: een inspirerende en praktijkgerichte opleiding

In de praktijkgerichte en inspirerende opleiding ‘Ik word office organizer’ word je van a tot z ingewijd in het vak van de professional organizer die op de zakelijke markt en in bedrijven en organisaties actief is.

 • Als office organizer ga je aan de slag bij bedrijven, organisaties en in kantoren, zoals (kleine) kmo’s, eenmanszaken, zorgpraktijken, winkels, scholen en organisaties.
 • Of in het bedrijf waar je werkt, en waar je in het kader van een welzijns- en preventietraject managers, medewerkers en teams adviseert en coacht.

Als office organizer of intern organizing adviseur werk je onder meer voor en samen met: ondernemers, leidinggevenden, managers, teams, drukbezette professionals, winkeliers, professionals met een vrij beroep, medewerkers, teams…

Een office organizer of intern organizing adviseur coacht, adviseert en begeleidt zakelijke klanten op weg naar:

 • minder stress en tijdsdruk
 • meer overzicht
 • meer efficiëntie en effectiviteit
 • meer werkplezier
 • en meer rust in het hoofd.

In de inspirerende opleiding leer je:

 • De finesses van het vak van zakelijk organizer en organizing adviseur.
 • De (organizing)technieken en nuttige tools die je kunt inzetten bij je werk als office organizer en waarmee je de noden en behoeften van je zakelijke klant duurzaam kunt invullen.
 • De verworven technieken overbrengen naar je zakelijke klanten.
 • Het inspirerend coachen van klanten.
 • Wat er nodig is om succesvol aan de slag te gaan als organizer op de zakelijke markt.
 • De knepen van het vak door middel van theorie, oefeningen en stageopdrachten.

En we gaan ook aan de slag met een aantal nieuwe onderwerpen, want het staat nu al vast dat het (bedrijfs)leven na de coronacrisis niet meer hetzelfde zal zijn. Ook voor ons (boeiende) vak heeft dit gevolgen.

In de opleiding ‘Ik word office organizer/organizing adviseur’ zullen we hieraan uiteraard ook aandacht besteden en komen ook nieuwe onderwerpen aan bod die op deze nood inspelen en die perspectieven bieden voor jouw werk als office organizer of organizing adviseur, en als ondernemer.

Concreet leer je je zakelijke klanten duurzaam te coachen, te begeleiden en te adviseren bij:

 • zijn (digitale) administratie, papierwerk en archief
 • zijn mailbox en e-mailmanagement
 • zijn tijd, taken en planning
 • zijn persoonlijke werk- en werkplekorganisatie
 • zijn work life-balans
 • zijn productiviteit, efficiëntie en effectiviteit
 • zijn stressmanagement
 • het vergroten van zijn werkplezier

Kortom, in de opleiding ‘Ik word office organizer’ leer je alles wat nodig is om meteen een toegevoegde waarde te zijn op de werkvloer!

Een verrijkende opleiding

De verrijkende en inspirerende opleiding ‘Ik word office organizer’ verloopt over drie dagen.

 • De cursusdagen zijn praktisch, hands on en to-the-point opgebouwd zodat je de finesses van het beroep van office organizer meteen onder de knie krijgt en je meteen aan de slag kunt.
 • Tijdens de opleiding ga je niet alleen met de algemene leerdoelen maar ook met je eigen leerdoelen aan de slag.
 • De cursisten leren ook van elkaar door oefening, feedback en samenwerking.

Met de opleiding ‘ik word office organizer’ van Barking Dogs leg je niet alleen stevige funderingen voor je carrière als zakelijk professional organizer, maar ook voor je ervaring en expertise als professional organizer of organizing adviseur, én voor een snellere groei van je organizingbedrijf.

Je ervaren en inspirerende trainer Sara Van Wesenbeeck

Je leert de knepen van het vak van Sara Van Wesenbeeck, een van bekendste en meest ervaren professional organizers in België. Sara runt haar eigen bedrijf, Barking Dogs, ze is onder meer ook Europees Ambassadeur voor het (Vrouwelijk) Ondernemerschap en auteur van organizingboeken, stuk voor stuk bestsellers.

“Niet enkel blablabla maar je krijgt tonnen aan informatie en tools mee van Sara die zo gepassioneerd is in haar vak, door haar ervaring krijg je zoveel info binnen en hang je bijna letterlijk aan haar lippen.”

 

Senior professional organizer Sara Van Wesenbeeck:

 • Is organizing-pionier in België.
 • Bevlogen geeft ze haar kennis en kunde door in haar unieke beroepsopleidingen voor professional organizers.
 • Sara is ook ervaren trainer, life & business coach, ondernemer, mentor, communicatie- en marketing-expert en media-expert.
 • Ze is auteur van organizingboeken, waaronder ‘Het slimme organizing boek’ (2011, het eerste Belgische organizingboek), ‘Rust in je huid en je hoofd’ (2017) en ‘Hack je budget’ (2020).
 • Sara is stichter, en ze was van 2017 tot 2021 voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO.
 • Ze heeft veel ervaring met het werken met internationale klanten. Naast klanten in België werkt ze regelmatig in Nederland en Duitsland, waar haar bedrijf ook kantoren heeft. Ook klanten uit de VS en andere (Europese) landen mag ze tot haar cliënteel rekenen.
 • Sara Van Wesenbeeck is een van de meest ervaren professional en personal organizers (home organizing en office organizing) in België.

Bevlogen, inspirerend en enthousiasmerend deelt Sara haar kennis en kunde met jou. Een extra dosis motivatie krijg je er gratis bij. Na de opleiding kun je meteen aan de slag!

Opbouw cursusdagen

De opleiding ‘Ik word office organizer’ verloopt over drie cursusdagen, waarin je de volgende nuttige kennis, inzichten en vooral ook vaardigheden verwerft:

CURSUSDAG 1: Inzichten, noden en duurzame bijdrage van de office organizer aan de zakelijke markt

 • Kennismaking met het boeiende beroep van office organizer.
 • Het zakelijke organizingtraject van a tot z.
 • Inzicht in en kennis van de noden en behoeften van de zakelijke markt, de werkcontext en de zakelijke opdrachtgevers en klanten én hoe daarop als office organizer een duurzaam antwoord te bieden.
 • De essentiële do’s-and-don’ts, inzichten én valkuilen voor de zakelijke organizer.
 • Organizing-strategieën en aanpak bij zakelijke klanten in hun werksituatie.
 • (Samen)werken met en succesvol overtuigen van je opdrachtgevers.
 • Het verwerven van kennis, inzichten en het aanleren van beproefde (coachings)technieken over:
  • (Digitale) administratie (zakelijk papierwerk, archivering)
  • E-mailmanagement

CURSUSDAG 2: De office organizer als toegevoegde waarde op de werkvloer

 • Het verwerven van kennis, inzichten en beproefde (coachings)technieken over:
  • Organiseren van tijd en taken (met onder meer plannen en work life-balans)
  • Slimmer werken (productiviteit en effectiviteit verhogen)
  • Werkplek(organisatie)
 • Effectief en inspirerend coachen van zakelijke klanten bij organizing- en verandertrajecten.
 • Online en virtueel coachen van zakelijke klanten.
 • Briefing stageopdracht.

TUSSEN CURSUSDAG 2 EN 3: Stageopdracht

Bij de opleiding ‘Ik word office organizer’ hoort ook een stageopdracht. Om die reden volgt de derde cursusdag vier tot vijf weken na de tweede cursusdag.

Tijdens de stageopdracht zet je de theorie daadwerkelijk om in de praktijk:

 • Je coacht een leidinggevende, manager of ondernemer bij het organiseren in zijn werkomgeving. De details van de stageopdracht worden je meegedeeld op cursusdag 2.
 • Je maakt een verslag van je stageopdracht.
 • De stageopdrachten van alle cursisten worden uitgebreid besproken op cursusdag 3. Je krijgt nuttige en doelgerichte feedback van docent Sara Van Wesenbeeck. Je leert niet enkel uit je eigen stageopdracht, maar ook uit de ervaringen van de andere cursisten.

CURSUSDAG 3: Ervaringsgericht werken met en rond office organizing

 • Uitgebreide bespreking van de stageopdrachten met gedetailleerde, nuttige en praktische feedback op maat van docent Sara Van Wesenbeeck.
 • Het verwerven van kennis, inzichten en beproefde (coachings)technieken over:
  • Stressmanagement
  • Omgaan met obstakels en valkuilen van de werkplek en bij de zakelijke klant
  • Vergroten van bevlogenheid en werkplezier van (jezelf en) je klanten
 • Experten reiken in de opleiding bijkomende inzichten en tools aan over ‘belemmeringen’ en valkuilen op de werkplek, stressmanagement, work-lifebalans, gewoonte- en gedragsverandering en (het voorkomen van) burn-out op de werkplek, productiviteit, het voorkomen en vermijden van verspilling op de werkplek. Ook hier wordt de link met de organizingpraktijk gelegd.
 • Vragenuur met de docent (expert-organizer) en/of met organizing-klanten.
 • Motivatie en tools om succesvol aan de slag te gaan als office organizer.

Uitgebreide en handige syllabus

Bij de opleiding ‘Ik word office organizer’ hoort een uitgebreide syllabus.

 • De syllabus is geschreven door organizing expert en auteur en hoofddocent van de opleiding Sara Van Wesenbeeck.
 • Na de opleiding kun je de syllabus gebruiken als handleiding bij (het uitbouwen van) je activiteiten als office organizer/organizing adviseur.

Toelatingsvoorwaarden

Van een professional organizer wordt verwacht dat je een gedegen vakkennis bezit en dat je ook maturiteit en levenservaring hebt.

De opleiding ‘Ik word office organizer’ van Barking Dogs staat open voor iedereen die:

 • het vak van professional organizer voor de zakelijke markt wil leren
 • of ‘intern organizing adviseur’ wil worden en in het bedrijf waar hij/zij werkt medewerkers, afdelingen en teams in het kader van een welzijns- en preventietraject wil aansturen bij organiseren op de werkplek.
 • een eigen office organizing bedrijf wil opstarten
 • ouder is dan 25 jaar
 • communicatief vaardig is, organiserend vermogen heeft en oplossingsgericht kan werken
 • met een diploma van minstens hoger secundair onderwijs (voor deelnemers uit Nederland verwachten we een HBO denk- en werkniveau).

Om jezelf als ervaren, allround en gedegen opgeleide professional organizer in de markt te kunnen zetten, is het aanbevolen om eerst de opleiding ‘Ik word professional organizer’ van Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck te volgen, alvorens de opleiding ‘Ik word office organizer’ aan te vatten.

Aantal deelnemers per cursus

Om elke deelnemer de kans te geven zoveel mogelijk te leren en een persoonlijke aanpak te garanderen, wordt er per cursus bewust gewerkt met kleine groepen. Er wordt een minimum en maximum aantal deelnemers vooropgesteld.

Er snel bij zijn, is dus de boodschap!

Vraag hier je inschrijvingsformulier aan.

Inspirerende trainingslocatie

Unieke opleiding 'Ik word office organizer/organizing adviseur' van Barking Dogs en ervaren professional organizer Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be De opleiding ‘Ik word office organizer’ vindt plaats op inspirerende locaties in Vlaanderen.

In 2022 is dat in Mechelen.

Zijn ook voorzien:

 • heerlijke keuken
 • bereikbaarheid met het openbaar vervoer

 

 

 

‘Ik word office organizer’, schrijf NU in: Opleidingsdata 2022

De succesvolle en unieke driedaagse opleiding ‘Ik word office organizer’ vindt sinds voorjaar 2018 twee maal per jaar plaats en was tot nog toe elke keer volledig volgeboekt.

De opleidingsdata voor 2022 zijn gekend:

 • Voorjaar 2022: donderdag 17 maart + vrijdag 18 maart + vrijdag 22 april 2022 (Schrijf nu in! Meld je snel aan, want VOL = VOL)
 • Najaar 2022: donderdag 17 november + vrijdag 18 november + vrijdag 16 december 2022 (De inschrijvingen voor deze cursus zijn nu al geopend. Schrijf nu in!)

Een opleiding omvat 3 intensieve cursusdagen, telkens van 9.00 tot 18.00 uur.

Schrijf je SNEL in, want het aantal deelnemers is beperkt!

(*) Wil je graag deelnemen aan een cursus die volzet is, of aan een cursus waarvan de inschrijvingen nog niet geopend zijn? Laat je naam dan op de wachtlijst plaatsen. Je kunt uiteraard ook altijd inschrijven voor de eerstvolgende cursus.

Kostprijs opleiding ‘Ik word office organizer/Intern organizing adviseur’

Het cursusgeld voor de driedaagse opleiding ‘Ik word office organizer’ bedraagt 1550,- + 325,50,- (= 21% btw).

Barking Dogs biedt je de mogelijkheid om het cursusgeld in twee schijven te betalen.

Je krijgt waar voor je geld:

✔️ Een intensieve, leerrijke en praktijkgerichte driedaagse opleiding waarmee je meteen aan de slag kunt.

✔️ Een opleiding die geleid en verzorgd wordt door doorgewinterd, ervaren en inspirerend professional organizer, organizing expert, coach, trainer en (organizing)auteur Sara Van Wesenbeeck.

✔️ Een uitgebreide en handige syllabus , geschreven door organizing expert en auteur en hoofddocent van de opleiding Sara Van Wesenbeeck.

✔️ Ervaren en deskundige gastdocenten geven je bijkomende inzichten en tools voor je werk als office organizer en organizing adviseur.

✔️ Gelegenheid om je nieuw verworven skills, onder deskundige begeleiding van de docent en coach, te oefenen.

✔️ Een inspirerende trainingslocatie waar het goed toeven is.*

✔️ (H)eerlijke en gezonde lunches en versnaperingen, koffie, thee, water en frisdranken.

✔️ Een gratis exemplaar van ‘Rust in je huis en je hoofd’ (de in 2017 herziene editie van ‘Het slimme organizing boek’ uit 2011, het allereerste Belgische organizingboek), van Sara Van Wesenbeeck. Dit boek is in België en Nederland uitgegeven bij Lannoo.

✔️ Diploma en certificaat van deelname.

(*) Overnachting is niet in het cursusgeld inbegrepen.

Schrijf nu in voor de opleiding ‘Ik word office organizer’

Heb je vragen over de opleiding ‘Ik word office organizer’? Of wil je inschrijven voor de opleiding?

Docent van de opleiding en senior professional organizer en coach Sara Van Wesenbeeck beantwoordt met plezier al je vragen.

Vraag je inschrijvingsformulier nu aan bij Barking Dogs. Of bel naar +32 470 52 70 52.

Doe het snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

PS: We bijten niet!

 

Barking Dogs en professional organizer, organizing coach en expert Sara Van Wesenbeeck zijn lid van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers - www.barkingdogs.beSara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zijn lid van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO en hebben er zich toe verbonden te handelen naar de beroepscode van de BBPO-FBPO.

 

 

(© Afbeelding: Shutterstock ImageFlow – © Foto: Sara Van Wesenbeeck)

Contacteer Barking Dogs

We don't bite

  Barking Dogs respecteert je privacy. Lees hier ons privacybeleid.