Je jaarbespaarplan: 7 x financieel fit in oktober

Elke maand valt er wel wat te besparen. Op mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’ vind je elke maand een handige checklist om actie te ondernemen en je portemonnee flink te spijzen, met tips uit mijn nieuwste boek ‘Hack je budget‘, 365 tips om meer uit je geld te halen.

Bespaar in februari - tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck, uit haar boek 'Hack je budget' - www.barkingdogs.be

Je jaarbespaarplan: Zo bespaar je in oktober

 • Ga aan de slag met je bespaarthema van deze maand. Ik geef je graag wat inspiratie: Besparen op kleren doe je bijvoorbeeld in januari, besparen op boodschappen in februari, besparen op spullen doe je in maart, de auto laat je in mei zoveel mogelijk in de garage staan, in oktober las je een alcoholvrije maand in… Wat je hebt uitgespaard zet je opzij voor later of voor een extraatje.
 • Gaat de verwarming voor het eerst na de zomer weer aan? Zet je thermostaat één graadje lager dan gewoonlijk (je wint 240 euro per jaar (Bron: ikhebimpact.be, prijspeil 2022)). En trek een warme trui aan.
 • Met de torenhoge energieprijzen, is het nuttig om nog meer op energie te besparen. Wat je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen. Verander je gedrag en leer jezelf enkele goede en winstgevende gewoontes aan (in mijn blogpost ‘Je energierekening onder controle‘ lijst ik maar liefst 30 winstgevende energiegewoontes op). Een voorbeeld: Met deze drie goede gewoontes bespaar je in de herfst en winter met je gezin per jaar ruim 200 euro, zonder dat je het koud hebt:
  1. verwarm je huis overdag tot niet meer dan 20 graden
  2. zet de verwarming een uur voordat je naar bed gaat al op nachtstand
  3. en doe ’s avonds gordijnen en rolluiken dicht
 • Neem wat meer rust. Nu de dagen korten, kun je ook wat vroeger onder de wol. Zo bespaar je energie, en genoeg slaap is ook nog eens goed voor je weerstand.
 • Doe mee aan Sober Oktober of Stoptober (in Nederland): stop met je slechte gewoontes, zoals drinken en roken. Of las regelmatig een alcoholvrije week of maand in. Je wint niet alleen geld, maar je gezondheid heeft er ook baat bij. Cheers!

“Las regelmatig een alcoholvrije week of maand in.

Dat is winst voor je budget en voor je gezondheid. Cheers!”

 • Koop nu al (goedkoop) je Sinterklaas- en kerstcadeaus aan. Verzamel cadeau-ideeën, vergelijk prijzen, zoek de beste koop en trek naar de goedkoopste winkel.
 • Begin met het voorbereiden van je zelfgemaakte kerstgeschenken. Haken, breien, naaien, knutselen of inmaken… daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen zodat je alles op tijd klaar hebt.

Bespaar het hele jaar door met Sara’s jaarbespaarplan

Hier vind je het jaarbespaarplan van enkele andere maanden van het jaar:

 • Start je jaarbespaarplan op in januari
 • In februari maak je nog meer winst
 • In maart wordt je portemonnee nog wat dikker
 • En met de budgettips van april en september kun je nog meer sparen

Volg de geldblog ‘Mijn portemonnee’ ook op Facebook

Volg mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’:

Zo mis je geen enkel bespaarplan, en kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met mijn slimme budgettips!

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Mag je portemonnee best wat verdikken?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar/mediator, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash