Je jaarbespaarplan: Financieel fit in februari

Financieel fit in februari. Dat lukt jou ook met mijn checklist. Want elke maand valt er wel wat te besparen.

Daarom deel ik ook elke maand op mijn geldblog ‘Mijn Portemonnee’ een handige checklist om actie te ondernemen en je portemonnee flink te spijzen. Met adviezen uit mijn nieuwste boek ‘Hack je budget‘, 365 tips om meer uit je geld te halen.

Financieel fit in februari - tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck, uit haar boek 'Hack je budget' - www.barkingdogs.be

Je jaar(be)spaarplan: Zo bespaar je in februari

 • Ga aan de slag met je bespaarthema van deze maand. Ik geef je graag wat inspiratie: Besparen op kleren doe je bijvoorbeeld in januari, besparen op boodschappen in februari, besparen op spullen doe je in maart, de auto laat je in mei zoveel mogelijk in de garage staan… Wat je hebt uitgespaard zet je opzij voor later of voor een extraatje.
 • Laat je met Valentijn niet verleiden door de kleur rood. Voor die rode rozen, rode harten, rode lingerie en rode pralines betaal je rond Valentijnsdag een pak meer. En organiseer het Valentijnsdiner met je geliefde ruim voor of na 14 februari, dat kost je een flinke duit minder.
 • Niets zo gezellig als op koude winteravonden een boek lezen. Haal je leesvoer in de bibliotheek. Per boek bespaar je makkelijk 10 euro of meer. Zorg wel dat je de geleende boeken op tijd terugbrengt, anders wordt dit een extra uitgavenpost.
 • Korte winterdagen kun je ‘opfleuren’ door zelf dingen te maken, want ook met doe-het-zelf kun je geld winnen: brei of haak je eigen muts, sjaal en wanten, naai zelf een jurk of zomerrok of mondmaskers, knutsel een kippenhok in elkaar (kippen leveren gratis eieren)…
 • Ontdooi je diepvriezer. Zelfs enkele millimeters aangekoekt ijs zijn voldoende om het verbruik van je diepvriezer de hoogte in te jagen. Ontdooi je vrieskast bij voorkeur op een heel koude dag in de winter. Bewaar je diepvriesspullen tijdens het ontdooien buiten, zo hoef je niets weg te gooien of etenswaren te verkwisten.
 • By the way: Een diepvriezer dient niet om hem enkel vol te laden, maar zorg dat je hem ook geregeld leeg eet. Maak regelmatig een gerecht klaar met iets uit de diepvriezer, of organiseer een diepvriesfeestje: bereid een feestelijke maaltijd met enkel producten uit de diepvriezer.
 • Wil je deze maand een alcoholvrije maand inlassen, doe dan mee met Tournée Minerale. Als je samen met anderen iets aanpakt, gaat het des te makkelijker én is de kans groter dat je ook zult slagen. Succes!
 • Trek tijd uit om nu al de planning te maken voor de zomerkampen van je kinderen. Nu heb je nog de meeste keus en het laat je toe om prijzen te vergelijken en voor een leuk maar goedkoper kamp te kunnen kiezen.
 • Plan nu ook al je zomervakantie: Wanneer neem je vakantie (kan het buiten de schoolvakanties, want dat is goedkoper), ga op zoek naar een (goedkope) bestemming, lees je in en vergelijk prijzen.
 • Begin met het voorbereiden van (de aanleg van) je moestuin. Je kunt ook besparen door zelf je groenten of kruiden te kweken, en je hoeft er heus niet veel plaats voor te hebben.
 • Heb je deze maand je bandenspanning al gecheckt? Doe dat telkens aan het begin van de maand, dan wordt het snel een goede gewoonte, waarmee je per keer 5 euro bespaart (dat is maar liefst 60 euro per jaar).

Bespaar het hele jaar door

Elke maand post ik een deel van je jaarbespaarplan. Met deze bespaaracties kun je in de maand januari  je jaar budgetvriendelijk opstarten.

Volg de geldblog ‘Mijn portemonnee’ ook op Facebook

Volg mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’:

Zo mis je geen enkel bespaarplan, en kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met mijn slimme budgettips!

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Mag je portemonnee best wat verdikken?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Koop nu de bestseller ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen!

Hack je budget van budgetexperte en coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

365 tips om meer  uit je geld te halen. Die vind je in het gloednieuwe boek ‘Hack je budget’ van (bespaar)expert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Wil je meer geld overhouden op het einde van de maand, zonder in te boeten op comfort en plezier? Dan is ‘Hack je budget’ het boek voor jou!

“Elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen” – Budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Met de hacks in dit boek:

 • Haal je meer uit je geld
 • Kun je eindelijk weer sparen
 • Word je financieel fit
 • én krijg je ook rust in je hoofd. Want dat is één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt!

Elke dag een beetje rijker, ook in crisistijd? Dit winstgevende boek zet je meteen op weg!

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen.

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert in life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, medici, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash