Nieuw: Je jaarbespaarplan: Financieel fit in januari

Elke maand valt er wel wat te besparen. Vanaf nu deel ik elke maand een handige checklist om actie te ondernemen en je portemonnee flink te spijzen, met tips uit mijn nieuwste boek ‘Hack je budget‘, 365 tips om meer uit je geld te halen.

Je jaarbespaarplan: Zo bespaar je in januari

Je jaarbespaarplan: Financieel fit in januari - tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

 • Kom je goede voornemens na en leer je slechte gewoontes, zoals roken en snoepen, af.
 • Kies voor elke maand van dit jaar een bespaarthema. Maak een lijst en ga meteen aan de slag met je thema van januari. Dit zijn enkele voorbeelden: besparen op kleren doe je in januari, besparen op boodschappen in februari, besparen op spullen doe je in maart, de auto laat je in mei zoveel mogelijk in de garage staan… Wat je hebt uitgespaard zet je opzij voor later (op je spaarrekening) of voor een extraatje.

“Kies voor elke maand van het jaar een bespaarthema.”

 • Koop nu (nu kerst en nieuw voorbij zijn) je kerstdecoratie, lampions voor in de kerstboom en cadeaupapier voor volgend jaar in. In januari kun je de seizoenartikelen aan minstens dan de helft van de kostprijs aankopen. In december betaalde je nog de volle pot.
 • Begin in januari al een spaarpotje voor de feestdagen van het nieuwe jaar. Zet bijvoorbeeld elke maand een klein bedrag opzij. Dat bespaart je een heleboel geldstress in december.
 • Begin nu al met het aanleggen van een lijst met cadeau-ideeën voor je familie en vrienden. Je cadeaus koop je later op het jaar telkens als je ze in de aanbieding vindt.
 • Organiseer een alcohol-vrije maand. Niet alleen je lijf maar ook je portemonnee zullen je dankbaar zijn na de overdaad van de feestdagen.

“Check je bandenspanning elke maand en bespaar 60 euro per jaar.”

 • Check je bandenspanning, en doe dat vanaf nu elke maand (bijvoorbeeld telkens bij het begin van de maand, zo wordt het een gewoonte). Je rijdt niet alleen zuiniger én veiliger, maar je banden zullen ook minder snel verslijten. Ook op die (dure) kostenpost bespaar je dus. Als je 12 keer per jaar trouw de spanning goed zet, bespaar je elke maand 5 euro, dat is 60 euro per jaar.
 • Bevroren ruiten? Beter krabben dan laten draaien! Hoe groot is de verleiding om je auto hartje winter vooraf te laten opwarmen? Want liefst van al wil je gaan rijden in een warme auto mét ontdooide ruiten. Herkenbaar? De motor stationair laten draaien is geen goed idee. Het gaat ten koste van je motorvermogen en de uitstoot van schadelijke gassen is groot. Dat is slecht voor het milieu en voor je gezondheid. Op winterochtenden je motor vooraf laten opwarmen, kost je elk jaar 40 euro aan brandstof.
 • Januari is ook koopjesmaand. Houd dit voor ogen als je niet té veel wilt uitgeven tijdens de koopjesperiode: een écht koopje is (enkel) iets dat je echt nodig hebt en dat je nu goedkoper kan aankopen.

Volg de geldblog ‘Mijn portemonnee’ ook op Facebook

Volg mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’:

Zo mis je geen enkel bespaarplan, en kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met mijn slimme budgettips!

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Mag je portemonnee best wat verdikken?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

NIEUW: ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen

Hack je budget van budgetexperte en coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

365 tips om meer  uit je geld te halen. Die vind je in het gloednieuwe boek ‘Hack je budget’ van (bespaar)expert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Wil je meer geld overhouden op het einde van de maand, zonder in te boeten op comfort en plezier? Dan is ‘Hack je budget’ het boek voor jou!

“Elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen” – Budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Met de hacks in dit boek:

 • Haal je meer uit je geld
 • Kun je eindelijk weer sparen
 • Word je financieel fit
 • én krijg je ook rust in je hoofd. Want dat is één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt!

Elke dag een beetje rijker, ook in crisistijd? Dit winstgevende boek zet je meteen op weg!

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen.

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar/mediator, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash