Budgettips voor moeders: 8 adviezen voor een financieel mooie toekomst

Met deze budgettips voor moeders word en word en blijf je als mama financieel fit (je vindt mijn adviezen vandaag ook in De Zondag).

Budgettips voor moeders: Alle mama's financieel fit met de 8 tips van budgetadviseur Sara Van Wesenbeeck - www.mijnportemonnee.be

Alle mama’s financieel fit

Moeders staan altijd klaar voor anderen. Maar vaak vergeten moeders om aan zichzelf en hun eigen financiële toekomst te denken.

Dit is mijn pleidooi voor alle moeders om ook eens aan jezelf en je financiële toekomst te denken. En dat kan, ook zonder anderen daarbij tekort te doen.

“Met mijn tips word je als mama financieel fit, zonder dat je anderen iets tekort doet.”

Nuttige budgettips voor moeders

Met deze budgetadviezen word en blijf je als mama financieel fit.  

Verander je geldmindset

Hoe je in je hoofd over geld denkt, heeft grote impact op je financiële situatie. Het stuurt en bepaalt hoe je met geld omgaat, en zelfs hoe groot je salaris is, wat je uitgeeft, hoeveel je spaart…

Kies voor een ‘overvloed-mindset’, dan vergroot ook de kans dat je financiële situatie zal verbeteren.

LEES MEER: 6 tips voor een positieve geldmindset (en een dikkere portemonnee)

Weet waar je staat

Stel een budgetplan op. Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven in een huishoudboekje. Met een goed budgetplan krijg je inzicht in je financiën en kan je gerichter sparen.

LEES MEER: Spoedcursus huishoudboekje

Open je eigen bankrekening

Met een eigen bankrekening heb je controle over je geld en ben je niet afhankelijk van je partner voor financiële ondersteuning. Het geeft je de vrijheid om je eigen uitgaven en spaarplannen te beheren zonder dat je toestemming moet vragen aan anderen.

Blijf op de hoogte van het financiële reilen en zeilen in je gezin

Volg de geldzaken in je gezin mee op, zelfs al is dat niet je ding en delegeer je dit liever naar je partner. Bespreek de financiën bijvoorbeeld één keer per week met je wederhelft.

LEES MEER: Zo vermijd je ruzie over geld

Neem mee de geldbeslissingen

Houd de vinger aan de pols van de geldbeslissingen, kleine en grote. Zo kan je mee bewaken dat elke geldbeslissing voor alle betrokkenen werkt.

Creëer een noodfonds

Zet elke maand geld opzij voor onverwachte kosten of om je in te dekken als het (financieel) wat minder goed gaat.

Zet dit geld op een aparte spaarrekening zodat je niet in de verleiding komt om het uit te geven. Ook met kleine bedragen kun je je spaardoelen bereiken.

LEES MEER: Sparen doe je zo

LEES MEER: Beperkt budget? Zo kun je toch sparen

LEES MEER: Met deze leuke spaarchallenges kun je dit jaar honderden euro’s opzij zetten, zonder moeite

Breid je financiële kennis uit

Er is een positief verband tussen financiële geletterdheid en de toename van rijkdom: des te groter je financiële kennis, des te slimmer je financieel gedrag zal zijn en des te dikker je portemonnee.

Zo breid je je financiële kennis zonder moeite en zonder kosten uit:

Denk ook aan later

Moeders werken vaker deeltijds dan vaders. Dat heeft niet alleen gevolgen voor je inkomen nu, maar ook voor je pensioen later. Breng dat mee in rekening.

Zonder moeite nog meer (be)sparen? Schrijf NU in voor mijn (gratis) budgettips op Whatsapp

Budgettips voor moeders: alle mama's financieel fit met de tips van budgetadviseur Sara Van Wesenbeeck - www.mijnportemonnee.be

Mag je portemonnee best wat aankomen?
 
Schrijf dan NU in voor mijn gratis budgettips via Whatsapp.
 
 
Met mijn tips word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Volg mij nu ook op Instagram

Budgettips voor moeders - Adviezen van budgetexpert en budgetcoach Sara Van Wesenbeeck - mijnportemonnee.be Volg mij nu ook op Instagram @mijnportemonnee.be. Zo hoef je geen enkele (gratis) bespaartip te missen, en kun jij je portemonnee flink spijzen.

(c) Foto’s: Unsplash