Bespaar in augustus met 11 slimme tips uit mijn jaarbespaarplan

Bespaar in augustus. Dat kan met 11 slimme en makkelijke tips uit mijn jaarbespaarplan.

Bespaar in augustus - tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Je jaarbespaarplan: 11 x (makkelijk) besparen in augustus

Elke maand valt er wel wat te besparen. Een handige gids daarbij is mijn jaarbespaarplan. Met je maandelijkse checklist kun je makkelijk actie te ondernemen en je portemonnee flink spijzen.

Dit zijn mijn bespaartips voor augustus:

 • Ga aan de slag met je bespaarthema van deze maand. Kies er zelf een voor elke maand: Besparen op kleren doe je bijvoorbeeld in januari, besparen op boodschappen in februari, besparen op spullen doe je in maart, en in augustus tracht je minder water te verspillen (op zoek naar tips? Lees ook mijn blogpost ‘Verlaag je waterrekening‘). Het geld dat je hebt uitgespaard, zet je opzij voor later of voor een extraatje.

“Kies ook in augustus voor een bespaarthema van de maand.”

 • Gebruik de zomermaanden om een aantal goede gewoontes die geld opbrengen te introduceren: Trek tijdens je vakantie of tijdens warme dagen bijvoorbeeld ook wat tijd uit om je papierwerk en financiële documenten te ordenen, want ook dat draagt bij aan een dikkere portemonnee. Je papierwerk organiseren is heus niet moeilijk. In 5 eenvoudige stappen lukt het jou ook.

LEES MEER: Organiseer je papierwerk in 5 eenvoudige stappen

 • Geef ook je spullen een vaste plaats (en breng ze na gebruik altijd meteen terug naar die vaste plaats). Zo hoef je niets dubbel te kopen omdat je niet meer weet waar je het gelegd hebt. Je spullen organiseren brengt op.

LEES MEER: Op zoek naar inspiratie? Dit zijn ‘60 en meer dingen die je nu meteen kunt opruimen‘.

 • Heb je schoolgaande kinderen, dan is het ook slim om nu al vooruit te kijken naar het nieuwe schooljaar. Ga na wat je nog hebt en wat nog een schooljaar mee kan: kleren, schoenen, sportuitrusting, spullen voor de hobby’s, pennen, rekenmachine, laptop, brooddozen…
 • Maak ook een boodschappenlijst met zaken die je voor het schooljaar zeker moet kopen. En koop enkel wat op je lijst staat. Kijk ook deze maand uit naar schoolbenodigdheden die je in de afslag kunt vinden. En neem zeker ook een kijkje in de tweedehandswinkel.
 • Denk ook na al na over de naschoolse activiteiten van je kinderen. Moeten ze elk echt vijf verschillende hobby’s hebben? Je bespaart ook door het aantal hobby’s te beperken en te kiezen voor minder dure sporten of activiteiten. Tracht ook de kost van de uitrusting te beperken. Dat doe je onder meer door tweedehandsspullen te kopen – maak nu al je huiswerk.

“Heb je schoolgaande kinderen, dan is het ook slim om nu al vooruit te kijken naar het nieuwe schooljaar.”

 • Gebruik je airco enkel wanneer dat nodig is, laat hem niet nodeloos draaien.
 • Leg nu ook al een afspraak vast voor het (twee)jaarlijks onderhoud van je centrale verwarmingsketel. Zo gaat hij minder verbruiken. Een slecht onderhouden ketel verbruikt 5 procent meer. Dat komt neer op een meerkost van ongeveer 120 euro per jaar.
 • Laat je was buiten drogen. De zon en de wind zijn gratis. Bovendien zullen je kleren en lakens ook heerlijk fris ruiken als je ze in de zon hebt laten drogen.

Bespaar in augustus met 11 slimme tips uit het jaarbespaarplan van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

 • De lekkerbekken onder ons kunnen ook deze maand weer genieten van een heel scala (goedkope) seizoensgroenten (in mijn blogpost ‘Bespaar met seizoensproducten‘ vertel ik waarom je bespaart met seizoensproducten): Artisjok, aubergine, bloemkool, boontjes, broccoli, champignons, Chinese kool, courgette, erwtjes, komkommer, koolrabi, krulandijvie, paksoi, paprika, prei, rabarber, radijsjes, selder, sla, spinazie, tomaten, venkel, tuinkers en wortelen.
 • Zet deze maand ook wat vaker dit seizoensfruit op het menu: Aalbessen, aardbeien, blauwe bessen, braambessen, frambozen, kiwibessen, pruimen, stekelbessen… Eet ze uit het vuistje, of maak er confituur van. Daar geniet je ook dit najaar nog van.
 • Wil je deze en de volgende maanden nog meer besparen, zonder moeite? Lees dan mijn recentste budgetboek ‘Hack je budget‘. In mijn boek geef ik 365 slimme en handige tips om meer uit je geld te halen. Het zijn tips waar je meteen mee aan de slag kunt, én die je portemonnee meteen doen aankomen.
Besparen zonder moeite: 365 handige tips vind je in 'Hack je budget' van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be
In mijn boek geef ik 365 slimme en handige tips om zonder moeite meer uit je geld te halen.

‘Hack je budget’ is uitgegeven bij Lannoo en kost 15,99,- (+ portkosten). Je verdient de aankoop van dit boek meteen terug!

Schrijf NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck, en vul je portemonnee zonder moeite

Mag je portemonnee best wat aankomen? Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Ik wil geen enkele budgettip missen en schrijf meteen in!

Met Sara’s budgettips word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Volg Sara Van Wesenbeeck, de eerste Belgische financefluencer, op de socials: ook dat brengt voor jou geld in het laadje!

Wist je dat budgetexpert Sara Van Wesenbeeck de eerste financefluencer van België is? Op Instagram geeft Sara tips en tricks voor een rijker leven dat je zonder moeite bereikt.

 • Ook op ‘MijnPortemonnee.be’ op Facebook vind je gratis budgettips van Sara Van Wesenbeeck, aangevuld met budgettips uit de media (artikels zonder betaalmuur) en brandstofalerts (stijging- en daling van de benzine- en dieselprijzen). Liken mag altijd!

Zo kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met de slimme budgettips van Sara Van Wesenbeeck.  

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash