Budgettip Mijn Portemonnee: Ja, ik kies voor tweedehands!

Wie tweedehands koopt, kan heel wat geld besparen. Daarom geef ik je graag wat inspiratie zodat ook jij voortaan ook overtuigd voor tweedehands kiest.

Tweedehands is het nieuwe zwartKoop tweedehands en bespaar - 11 goede redenen om voor tweedehands te kiezen - budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Word jij eigenaar van iets dat eerder al van iemand anders was? Dan koop je tweedehands of secondhand, pre-owned of pre-loved.

Ik houd van de term ‘pre-loved’, want nu is het mijn/jouw beurt om iets te koesteren dat eerder al in het leven van iemand anders nuttig was. Een mooie gedachte, toch?

‘Denk’ tweedehands

Wil je graag ook (meer) tweedehands kopen, verander dan je gewoontes. Heb je echt iets nodig? Loop dan niet meteen naar de winkel om iets nieuws te kopen, maar ga eerst na of je het in de (online) tweedehands- of kringwinkel kunt vinden.

“Iets kopen dat al eerder een keer geliefd geweest is, daar bespaar je niet enkel geld mee, maar het is ook goed voor het milieu.”

11 goede redenen om tweedehands te kopen

Dit zijn enkele goede redenen om tweedehands te kopen:

 • In de eerste plaats bespaar je geld (en kan je dus meer sparen). Tweedehands spullen vind je vaak 50 procent goedkoper dan nieuwe.
 • Het is even goed als nieuw, maar dat is nog niet doorgedrongen.
 • Het is goed voor het milieu – zo vermijd je onder meer afval en verklein je de afvalberg.
 • Je hebt veel keus, want er is veel tweedehands in omloop.
 • Er is ook online een groot tweedehands aanbod.
“Tweedehands is meestal even goed als nieuw, maar het kost je wel een pak minder.”
 • Wat je wilt kopen, kan meteen mee naar huis (je hoeft niet weken of maanden op je aankoop te wachten, zoals dat bij nieuw vaak het geval is).
 • Je kan unieke stukken of pareltjes vinden om bijvoorbeeld je garderobe of je interieur mee op te fleuren.
 • Je kunt je eigen stijl ontdekken.
 • De zoektocht naar tweedehands spullen is een leuk tijdverdrijf.
 • Je kunt zelf ook spullen tweedehands verkopen, en zo je eigen spullen en kleren een tweede leven geven en er zelf nog wat aan verdienen.
 • Je bent (onbewust) een voorbeeld voor anderen.

Dit kun je tweedehands kopen

Dit kan je o.a. tweedehands kopen: (kinder)kleren, meubelen, boeken, huishoudtoestellen, verlichtingsarmaturen, (brom)fietsen, auto’s, babyuitzet en -kleren, speelgoed, gezelschapsspellen, kunstwerken, schilderijen, computers, tablets, spelconsoles, televisies, juwelen, muziekinstrumenten, sportuitrusting, feestkledij, (tuin)gereedschap… en zelfs ook planten (voortaan kun je in twee Gentse kringwinkels tweedehands planten vinden).

Ga wel altijd na:

 • of het nog in goede staat is
 • of er geen onderdelen ontbreken
 • of toestellen het nog doen
 • of toestellen niet te oud zijn waardoor ze bijvoorbeeld niet energiezuinig meer zijn, of veel verbruiken (zoals bijvoorbeeld een oude tweedehands auto)

En, koop geen spullen die je niet gebruikt, maar die je enkel koopt omdat je ze tweedehands voor een prikje kon vinden ;-).  

Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck, en vul je portemonnee zonder moeite

Mag je portemonnee best nog wat aankomen? Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Volg Sara Van Wesenbeeck, de eerste Belgische financefluencer, op de socials: ook dat brengt op!

Wist je dat budgetexpert Sara Van Wesenbeeck de eerste Belgische financefluencer is? Op Instagram geeft Sara tips en tricks voor een rijker leven dat je zonder moeite bereikt.

 • Volg Sara ook op Instagram en bespaar nog meer!
 • Ook op ‘MijnPortemonnee.be’ op Facebook vind je gratis budgettips van Sara Van Wesenbeeck, aangevuld met budgettips uit de media (artikels zonder betaalmuur) en brandstofalerts (stijging- en daling van de benzine- en dieselprijzen). Liken mag altijd!

Zo kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met de slimme budgettips van Sara Van Wesenbeeck.  

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash