Budgettip Mijn portemonnee: Bespaar met seizoensproducten

“Met seizoensproducten ben je altijd goedkoper af”, aldus budgetexpert Sara Van Wesenbeeck

Koop seizoensproducten, dan ben je altijd goedkoper af. Niet enkel groenten en fruit, maar ook vis, vlees zoals wild, paddenstoelen, aardappelen en uiengewassen worden elk op andere tijdstippen in het jaar geoogst of gevangen. Houd daar rekening mee bij het samenstellen van je weekmenu.

Producten van het seizoen zijn op hun lekkerst, ze zijn verser en zijn beterkoop, want ze kunnen in grotere hoeveelheden verkocht worden. Zo kan vis van het seizoen tot 40 procent goedkoper zijn.

Met deze tips eet je elk seizoen lekker, gezond én goedkoop:

  • Neem een groenteabonnement. Zo weet je altijd zeker dat je seizoensgroenten en -fruit koopt. Je vindt vast zo’n abonnement bij de plaatselijke (bio)boer. Dit is een goed voorbeeld van de korte keten: je koopt rechtstreeks bij de producent, zonder tussenstappen, en dat is altijd goedkoper. Je bespaart makkelijk 1,50 euro per week; dat is zo’n 70 euro per jaar.
  • Koop ingevroren groenten en fruit. Net zo lekker en gezond, en meestal goedkoper dan vers zijn de groenten en fruit die je in het vriesvak vindt. Ook buiten het seizoen kun je dan goedkoop genieten van groenten en fruit waarvoor je op dat moment vers een pak meer zou betalen.
  • De markt is de plaats om verse seizoensgroenten en -fruit te kopen. Haal ook je onderhandelingstalent boven; zo kun je voor hetzelfde geld nog een extraatje versieren.

“Met seizoensproducten ben je altijd goedkoper af.” – Sara Van Wesenbeeck

  • Op de website van VELT, de Belgische Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren,vind je een downloadbare groente- en fruitseizoenskalender.
  • Vis van het seizoen vind je op de visseizoenskalender van  de VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.
  • Op de website kokswereld.nl van Nederlandse meesterkok Niels van den Berg vind je een gedetailleerde lijst met alle seizoensproducten. Met een ster duidt hij ook aan wanneer precies sommige producten op hun best zijn.

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Gratis budgettips via Whatsapp van expert Sara Van Wesenbeeck - schrijf nu in - www.barkingdogs.be

Mag je portemonnee best wat verdikken?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

Meer slimme budgettips: ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen

Wil je meer geld overhouden op het einde van de maand, zonder in te boeten op comfort en plezier? Dan is de bestseller ‘Hack je budget’ van (bespaar)expert Sara Van Wesenbeeck hét boek voor jou!

Met de hacks in dit boek:

  • Haal je meer uit je geld
  • Kun je eindelijk weer sparen
  • Word je financieel fit
  • én krijg je ook rust in je hoofd. Want dat is één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt!
“Elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen” – Budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Elke dag een beetje rijker, ook in crisistijd? Dit winstgevende boek zet je meteen op weg!

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen.  

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is ook een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Afbeelding: unsplash