Je jaar(be)spaarplan: Financieel fit in april met 9 winstgevende tips

Wil je ook financieel fit door het leven? Mijn jaar(be)spaarplan bevat meer dan 150 winstgevende tips voor al je bespaaracties doorheen het jaar, want elke maand valt er wel wat te besparen.

Op mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’ vind je elke maand een handige checklist om actie te ondernemen en je portemonnee flink te spijzen.

Je jaarbespaarplan: Financieel fit in april met 10 winstgevende tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck, uit haar boek 'Hack je budget' - www.barkingdogs.be

Je jaar(be)spaarplan: 9 winstgevende tips voor de maand april

1. Bespaarthema van de maand

Ga aan de slag met je bespaarthema van deze maand. Laat heel het gezin meedoen. Ik geef je graag wat inspiratie: Besparen op kleren doe je bijvoorbeeld in januari, besparen op boodschappen in februari, besparen op spullen doe je in maart, in april bespaar je op water… Wat je hebt uitgespaard zet je opzij voor later of voor een extraatje.

2. Geniet voor minder geld

Geniet volop van Pasen en de lentesfeer voor minder geld: Laat je niet (te veel) verleiden door al het lekkers en moois wat de paasklokken en de paashaas rondbrengen. Daar hangt een prijskaartje aan. Vergelijk prijzen voor je chocolade paaseieren en koop ze bij de goedkoopste winkel.

3. Organiseer een garageverkoop

Organiseer een garageverkoop: Organiseer je spullen (heb je voor je jaarbespaarplan van maart al gedaan) en verkoop alle (nog goede) spullen waar jij zelf niets meer mee bent. Verkoop ze recht uit je garage. Een garageverkoop heeft nog meer impact als je er een opzet met de hele straat.

Of kijk uit voor garageverkopen om zelf tweedehands spullen voor een prikje aan te kopen.

4. Kies voor seizoensgroenten en -fruit

Koop en kook met de groenten en fruit van de maand april, zoals andijvie, bloemkool, pompoen, radijsjes. Besparen met seizoensgroenten doe je hier.

5. Wees proactief

Plan nu al de aankoop van je geschenk voor Moederdag (in mei). Wat kun je goedkoper aankopen, of zelf maken? Daar zul je wellicht nu al aan moeten beginnen.

6. Skivakantie on a budget

Op skivakantie? Ook daar kun je geld winnen door goed prijzen te vergelijken of voor een minder gekend en bescheidener skioord te kiezen.

7. Consuminder

Zet jezelf op extraatjes-dieet: Deze maand laat je elke dag een extraatje. Daar spaar je veel geld mee uit en je kunt toch blijven genieten van de leuke dingen van het leven.

8. Bespaar op elektriciteit

Houd de gordijnen ’s avonds wat langer open en doe de lichten wat later aan. De dagen zijn aan het lengen en door wat later lichten aan te steken, kun je besparen op elektriciteit. Alle beetjes helpen!

9. Niet vergeten

Niet vergeten: Check ook deze maand je bandenspanning. Zet je de bandenspanning elke maand goed, dan win je maar liefst 60 euro per jaar!

Bespaar het hele jaar door

Ga ook in de andere maanden van het jaar aan de slag met bespaaracties. Hier vind je mijn jaarbespaarplan voor de andere maanden van het jaar:

Volg de geldblog ‘Mijn portemonnee’ ook op Facebook – Liken mag!

Volg mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’:

Zo mis je geen enkel bespaarplan, en kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met mijn slimme budgettips!

Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Mag je portemonnee best wat aankomen?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash