Zo organiseer je een betaalbaar BBQ-feestje

De officiële start van de zomer staat voor de deur. Wat is er leuker dan dit te vieren met een (betaalbaar) BBQ-feestje?

Tips voor een betaalbaar BBQ-feestje - mijnportemonnee.be

Zo organiseer je een betaalbaar BBQ-feestje

Met mijn 7 zomerfrisse tips (uit De Zondag van 18 juni) wordt je BBQ-feestje een echt feest, voor jou en je gezelschap én voor je portemonnee.

1. Bereid je goed voor

Door goed te plannen, kan je altijd geld winnen. Wie nodig je uit? Wat zet je op het menu? Hoe kan het goedkoper? Baseer daar je boodschappenlijstje op. Check vooraf ook je voorraadkast, want je hebt beslist nog heel wat in huis dat je niet meer hoeft te kopen.

2. Koop slim aan

Ga na waar je interessante promoties vindt. Koop producten uit het snelverkoop-vak. Gebruik ze meteen of vries ze in voor later. Sausjes en ingrediënten van een B- of huismerk zijn ook lekker en minder prijzig.

3. Beperk de dure ingrediënten

Vlees en vis zijn de duurste ingrediënten van je BBQ. Beperk het aanbod en koop in de aanbieding. Vraag bijvoorbeeld aan de beenhouwer welke stukken vlees goedkoop en toch lekker zijn. Je zal verrast zijn wat je kan serveren voor minder geld.

4. Ga voor groenten à volonté

Pak je BBQ-feestje eens helemaal anders (en goedkoper) aan: Serveer enkel (seizoens)groenten.

  • Leg steaks van bloemkool, zoete aardappel of aubergine op de grill.
  • Kies voor gegrilde tomaten en aardappelen op een spiesje of ‘en papillotte’.
  • Kruid goed af en serveer met een pittige dipsaus.

Niemand zal het vlees missen.

“Zet een BBQ op met énkel (seizoens)groenten. Origineel en goedkoop.”

5. Doe het zelf

Zelf aan de slag gaan in plaats van kant-en-klaar te  kopen, helpt ook om de kosten wat te drukken. Je kan zelf marineren en de bijgerechten maken. Trouwens, (huisgemaakte) bijgerechten zijn ook een bespaarpost, want je hoeft dan minder vlees te voorzien. LEES OOK: Deze 40 etenswaren maak je zelf in plaats van ze te kopen

6. Ga verspilling tegen, want dat is weggegooid geld

Zo ga je verspilling tegen:

  • Zorg dat het eten niet bederft. Leg de overschotjes meteen op de BBQ. De dag erop kunnen ze dan nog dienen.
  • Verspil ook geen energie. Heb je een elektrisch BBQ-toestel? Schakel het uit zodra je klaar bent met grillen. Kook je op gas, dan hoef je niet altijd de hoogste stand te gebruiken. Ook met houtskool kan je zuiniger zijn: Eén laag op de bodem volstaat voor 1 tot 2 uur grillen.

LEES OOK: Zo vermijd je voedselverspilling

7. Breng je eigen drank mee

Dranken nemen meestal een grote hap uit het feestbudget. Vraag aan je gasten om hun eigen (favoriete) drank mee te brengen. Op die manier verdeel je de kosten en heb je een groot aanbod zonder dat je dit zelf hoeft te bekostigen.

Veel BBQ-plezier!

Zonder moeite financieel fit worden? Schrijf dan NU in voor mijn (gratis) budgettips op Whatsapp

Gratis hobby's - meer dan 20 tips van budgetadviseur Sara Van Wesenbeeck - www.mijnportemonnee.be

Mag je portemonnee best wat aankomen?
 
Schrijf dan NU in voor mijn gratis budgettips via Whatsapp.
 
 
Met mijn tips word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Volg mij nu ook op Instagram

Budgettips voor moeders - Adviezen van budgetexpert en budgetcoach Sara Van Wesenbeeck - mijnportemonnee.be Volg mij nu ook op Instagram @mijnportemonnee.be. Zo hoef je geen enkele (gratis) bespaartip te missen, en kun jij je portemonnee flink spijzen.

(c) Foto’s: Unsplash