Dames, durf! (en word de beste versie van jezelf)

Dames, durf! 15 adviezen van spitsuurvrouwencoach Sara Van Wesenbeeck om de beste versie van jezelf te worden - www.barkingdogs.be

Vrouwendag: een dosis inspiratie voor alle vrouwen met lef

Vrouwen wereldwijd inspireren en steunen, dat is een van de doelstellingen van de Vrouwendag. Ook op mijn blog vinden dames vandaag inspiratie.

Dames, haal (nog meer) lef uit de kast en word de beste versie van jezelf!

Dames, durf (stoutmoedig) te veranderen!

Graag deel ik 15 durf-acties voor vrouwen met lef. Het kost niets en brengt alleen maar op, dus waar wacht je nog op!

Durf jezelf als belangrijkste prioriteit te zien

Alles begint bij jou. Zet jezelf dus bovenaan je prioriteitenlijst en kies voor datgene wat jou gelukkig maakt en waar jij behoefte aan hebt. Laat je hierbij door niets of niemand beïnvloeden.

Durf je schuldgevoel opzij te zetten

Heb je weer eens niet voldaan aan wat je jezelf hebt opgelegd of aan wat de norm van anderen is? Vraag je af of je schuldgevoel terecht is. Is dat niet het geval, zet het dan, zonder gewetenswroeging opzij.

Durf groots te denken en even groots te handelen

‘Think big and act big’. Je zult er grote stappen mee zetten en veel mee bereiken.

Durf het roer om te gooien

Als meer van hetzelfde niet meer werkt, is het tijd voor verandering. Durf de puzzelstukken in je leven anders te leggen, je dromen waar te maken, te kiezen voor je passie, nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Durf een eigen zaak op te starten

Wist je dat vrouwen duurzamere ondernemers zijn dan mannen, maar dat ze vaak eerst heel wat interne barrières moeten overwinnen om de stap naar het ondernemerschap te zetten? Stap over deze barrières heen en start je eigen zaak.

Durf op te komen voor jezelf

Durf te onderhandelen voor een beter loon, voor betere (werk)voorwaarden en (werk)omstandigheden. Zwijgen lost niets op, een gesprek daarentegen kan deuren openen naar betere omstandigheden en voorwaarden.

Durf de taken in je gezin te herverdelen

De taakverdeling in een gezin groeit vaak organisch, waardoor de meeste taken op jouw bord terechtkomen. Zit samen met je gezinsleden, praat erover en herverdeel de taken (pak het aan met een gezinsvergadering).

Durf de lat wat minder hoog te leggen

Stel minder hoge eisen aan jezelf (en aan anderen). Je zult daardoor heus niet minder gewaardeerd of minder graag gezien worden.

Durf minder te moeten

Wie heeft je verteld dat alles moet? Vervang elke ‘ik moet’ door ‘ik mag’. Kijk wat deze eenvoudige verandering met je doet. Het positieve resultaat zal niet lang op zich laten wachten.

Durf ‘nee’ te zeggen

Met ‘ja’ laad je je bord en je agenda vol. Door ‘nee’ te zeggen, kies je ook voor jezelf en daar is niets mis mee. En onthoud: ‘Nee’ is ook een antwoord.

Durf wat minder perfect te zijn

Als je iets doet, wil je het hoogst waarschijnlijk graag goed doen. Maar misschien ben jij wel ‘mevrouw Té Perfect’ voor wie het nooit goed genoeg is en die enorm hoge eisen aan zichzelf en aan haar werk stelt? Laat perfectionisme je niet verlammen.

Durf geldzaken aandacht te geven

Vrouwen en geld, het is vaak geen goed huwelijk. Toch is kennis van geldzaken belangrijk, voor nu en voor later, bijvoorbeeld voor een goed en fair loon of voor je pensioen (lees zeker ook mijn blogpost ‘Vrouwen en geld: 5 strategieën om je relatie met geld te optimaliseren’).

Verdiep je in geldzaken, informeer jezelf, stel vragen. Stippel je financiële toekomst uit. Het is heus niet moeilijk, het kost niets en brengt altijd op.

Durf goed voor jezelf te zorgen

Je staat altijd klaar voor anderen, waardoor er geen tijd meer overblijft voor zelfzorg en me-time. Durf ook nietsdoen een plaats in je drukke dagschema te geven. Een gezonde geest in een gezond lichaam, biedt een stevige basis voor gezond en gelukkig leven.

Durf jezelf te verwennen en te belonen

Zet jezelf in de bloemen, trakteer jezelf op een warm bad, een paar schoenen, een personal coach (voor spitsuurvrouwen), een citytrip of een wandeling in het bos. Kleine of grote zaken, maakt niet uit: verwen jezelf en doe het zonder schuldgevoel!

Durf eraan te beginnen, nu

Het is immers nooit het juiste moment om te beginnen, dus begin meteen, nu.

Kortom: Dames, durf! Niet meer of minder dan dat. Zo word je de beste versie van jezelf.

Spitsuurvrouw? Dames, durf: ga met Barking Dogs in zee en verander je leven

  • Is hollen door het leven de enige sport die je beoefent?
  • Ben je op slaapdieet en doe je aan ‘laptoplunchen’ en multitasken in de hoop elke dag nog wat extra tijd te winnen?
  • Is brandjes blussen je specialiteit?

Lijkt je leven, net als dat van veel vrouwen, één langgerekt spitsuur?

Dan brengt Barking Dogs soelaas met coaching of workshops:

Met de coachingsessies van Barking Dogs en spitsuurvrouwencoach Sara Van Wesenbeeck:

  • combineer je voortaan vlot al je rollen
  • vind je rust in je hoofd en evenwicht
  • én houd je weer tijd over voor datgene wat er echt toe doet.

Beloong jezelf met een coachingstraject. Contacteer Barking Dogs!

Contacteer Barking Dogs. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En, we bijten niet!

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is expert in life & budgetmanagement, erkend bemiddelaar, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, medici, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Afbeelding: Shutterstock – Palto