Goedkoper verwarmen met deze 5 tips

Goedkoper verwarmen doe je met deze 5 tips. Je vindt ze vandaag ook in mijn budgetcolumn in De Zondag.

Goedkoper verwarmen doe je met deze 5 tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be - www.mijnportemonnee.be

Goedkoper verwarmen met deze 5 tips

Met het winteruur is ook de winter in aantocht en gaat wellicht de verwarming bij jou thuis weer aan. Hoog tijd om je goede gewoontes voor een warme én budgetvriendelijke winter weer op te poetsen.

Hier is alvast wat inspiratie voor 5 winstgevende gewoontes:

  • TIP 1 – We beginnen met een gouwe ouwe: Zet de thermostaat op 20 graden. Met een extra trui, kamerjas of tv-dekentje voelt het even comfortabel warm en kun je 7% op je energiefactuur besparen.

“Slimmer verwarmen is niet alleen goed voor je energierekening maar ook voor de planeet.”

LEES MEER: Organiseer je je kleerkast in 7 stappen

  • TIP 2 – Kies aangepaste kledij. Loop je in huis rond op blote voeten of in t-shirt dan zal je de verwarming beslist hoger willen draaien, met een hoge energierekening tot gevolg.
  • TIP 3 – Maak er een goede gewoonte van om een uurtje voor je gaat slapen de thermostaat al op nachtstand te zetten (15 à 16 graden, 17 à 18 graden bij vloerverwarming). Ook als er niemand thuis is kan de thermostaat op 15 graden.
“Zet de verwarming altijd lager als er niemand thuis is of als iedereen slaapt.
  • TIP 4Sluit de deuren van de kamers waar je zelden komt. Deze ruimtes hoef je ook niet voluit te verwarmen. Zet de thermostaatkranen in deze ruimtes op de vorstvrij-stand.
  • TIP 5Sluit gordijnen en rolluiken als de avond valt. Ook met tochtstrips en een tochthond houd je deze winter de warmte binnen en de kou buiten.

Nu in de boekhandel: ‘Een betaalbaar jaar’

Vanaf begin november 2023 is het derde budgetboek ‘Een betaalbaar jaar’, rijker leven met het grote jaarspaarplan van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck te koop in de (online) boekhandel!

Life Talks-webinar 'Optimaliseer je gezinsbudget' met budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be www.mijnportemonnee.be
‘Een betaalbaar jaar’, derde budgetboek van budgetexpert en -coach Sara Van Wesenbeeck
 
In dit unieke boek bundelt Sara al haar knowhow en slimme geldreflexen voor een gebalanceerd budget, met de nodige mildheid en ruimte voor extraatjes.
 
Met de tips van Sara spaar je makkelijk 100 euro per week:
  • door elementaire gewoontes te kweken – ‘controleer elke maand je bandenspanning’
  • door je uitgaven te timen – ‘schaf je kerstballen aan in januari’
  • en meer inzicht te krijgen in je consumptiegedrag – ‘donkere dagen doen kopen’.
Dit jaarspaarplan is handig opgedeeld in de seizoenen, maanden en weken, met concrete tips voor feestdagen en andere geijkte momenten door het hele jaar.
 
Krik niet alleen je financiële geletterdheid op, breng ook orde op zaken in je hoofd, je huis en je papierwerk. En dat elk jaar opnieuw.
 
‘Een betaalbaar jaar’ is een onmisbare gids voor een rijker leven, crisistijd of niet.

Reserveer hier je gesigneerd exemplaar van ‘Een betaalbaar jaar’

Een betaalbaar jaar is uitgegeven bij Lannoo en kost 25,99 euro (dit bedrag verdien je meteen terug als je met het boek aan de slag gaat!)

Wil je 365 dagen besparen zonder te beknibbelen?

Reserveer dan hier je exemplaar van ‘Een betaalbaar jaar!

Ik bestel nu een exemplaar van ‘Een betaalbaar jaar’!

Zonder moeite nog meer besparen? Schrijf NU in voor mijn gratis budgettips via Whatsapp

Nooit meer geld terugboeken van de spaarrekening: 4 slimme tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.mijnportemonnee.be

Mag je portemonnee best nog wat aankomen? Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Ik wil geen enkele budgettip missen en schrijf meteen in!

Met Sara’s budgettips word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

Ga impulsaankopen tegen met twee slimme regels van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck: de 30-dagenregel en de 10-minutenregel. www.mijnportemonnee.beOver de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.

Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash