Bespaar op de lenteschoonmaak: 10 nuttige en winstgevende tips

Bespaar op de lenteschoonmaak. Je wist wellicht niet dat dat kon. Ga aan de slag met mijn 10 winstgevende tips (die je deze week ook in De Zondag vindt).

Bespaar op de lenteschoonmaak: 10 winstgevende tips

Weg met stof en rommel, lang leve de fris geboende vloer! Ja, het is tijd voor de lenteschoonmaak. Het soppen, opruimen en organiseren wordt nog leuker met deze lentefrisse bespaartips (die je vandaag ook in mijn wekelijkse budgetrubriek in De Zondag vindt):

 • Gebruik wat je al hebt. Verzamel alle sponzen, poetsdoeken en -producten, raamwissers, borstels. Dat hoef je alvast niet meer aan te kopen. Poets- en stofdoeken haal je uit een oud laken of t-shirt en herstel ook je bezem-zonder-steel en de lenteschoonmaak kan beginnen.
 • Ook dozen en mandjes die je wilde wegdoen, kunnen nog dienst doen voor het ordenen van spullen.
 • Gebruik van alles de helft. Waarom een volledige dosis poetsmiddel gebruiken als een halve ook werkt? En, waarom niet, knip ook je sponzen en poetsdoekjes in twee.

“Herstel ook die bezem-zonder-steel en de lenteschoonmaak kan beginnen!”

 • Poetsmiddelen zijn vaak prijzig. Je bespaart door ze zelf te maken op basis van natuurlijke huishoudingrediënten zoals (witte natuur)azijn, citroen, soda, water… Recepten vind je op het internet.

  Besparen op de lenteschoonmaak - tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingDogs.be
  Maak je poetsproducten zelf. Dat is goedkoop én milieuvriendelijk.
 • Ben je geen doe-het-zelver, koop je poetsproducten dan in de goedkoopste winkel, of als ze in aanbieding zijn. Kies ook huismerken.
 • Je kan een cent bijverdienen door je spullen op te ruimen en te organiseren. Wat je niet meer gebruikt en wat nog in goede staat is, kan je verkopen, online of op de rommelmarkt.
 • Een hogedrukreiniger nodig om je terras schoon te maken? Vraag na bij familie, vrienden of buren of je er een kan lenen.

“Het huren van toestellen of gereedschap is minder prijzig dan ze aan te kopen, en ze slechts één keer per jaar te gebruiken.”

 • Heb je een toestel of gereedschap enkel nodig voor de grote schoonmaak? Huren kan ook. Dat is minder prijzig dan toestellen of gereedschap aan te kopen, en ze slechts één keer per jaar te gebruiken.
 • Bespaar ook op water. De badkuip schrobben, het terras schoonmaken, de gordijnen wassen… De lenteschoonmaak is een watervreter. Draai de kraan op tijd dicht (en lees ook mijn blogpost ‘Verlaag je waterrekening‘).
 • Herstel ook die bezem-zonder-steel en de lenteschoonmaak kan beginnen!

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Mag je portemonnee best wat aankomen?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij (zoals de meer dan 600 anderen die nu reeds ingeschreven hebben), zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar/mediator, expert in life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en haar team zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash