Budgettip Mijn Portemonnee: Zo voorkom je miskopen in je kleerkast

Zo voorkom je miskopen in je kleerkast - 9 winstgevende tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Open even je kleerkast. Hoeveel van de kledingstukken, schoenen en accessoires heb je ooit gekocht omdat je ze onmisbaar of oh-zo-leuk vond, maar heb je (bijna) nooit gedragen? Schrik je van het grote aantal? Dan kan je deze adviezen (die je ook in De Zondag van 10 mei 2021 vindt) om miskopen te vermijden goed gebruiken.

9 tips om miskopen in je kleerkast te voorkomen

 • ‘Shop’ eerst in je eigen kleerkast. Wat vind je er waarvan je niet eens meer wist dat je het had, maar wat best nog (of opnieuw) hip en modieus is? Stel nieuwe kleding-setjes samen die je voortaan wel gaat dragen. En alles wat enkel vulling voor je garderobe is, kan je online verkopen. Dan brengt het tenminste nog wat op.
 • Stel een slimme garderobe samen met minder kledingstukken. (Ga aan de slag met de tips in mijn blogpost: ‘Ook teveel kleren in je kleerkast? Organiseer je garderobe in 7 stappen.’) Kies voor een aantal (degelijke) basisstukken die je kan ‘pimpen’ of aan het modeseizoen aanpassen met een accessoire, een sjaal of kledingstuk in een (mode)kleur. Zo blijf je ‘in de mode’ zonder dat je portemonnee er ongelukkig van wordt.

“Maak een ‘wishlist’ met (basis)stukken die nog ontbreken in je garderobe

en koop ze enkel als ze in de aanbieding zijn.”

 • Ken je ‘zwakke plekken’. Ga je steevast door de knieën voor mooie (dure) schoenen, horloges, sjaals of (hand)tassen? Met een maandelijks maximumbudget zet je een limiet op deze (impuls)uitgaven. Is het geld op? Stop dan met kopen.
 • Koop enkel kleding en schoenen waarvan je zeker bent dat je ze ook zal dragen. Twijfelgevallen, té speciaal voor jou, niet passend bij jouw lichaamsbouw of te veel excentrieke kleuren laat je dus beter in de (online) winkel hangen.
 • Koop altijd de juiste maat (je zal helaas niet van de ene op de andere dag in een kleinere maat passen), kies voor een model dat je goed staat en dat goed past.
 • Laat je bij het shoppen niet verleiden door koopjes, trends of modeartikelen.

“Zet een slimme garderobe op en kies voor een beperkt aantal basisstukken

die je kan ‘pimpen’ met een mode-item.”

 • Opgelet met (héél) goedkoop, want goedkoop is vaak duurkoop. Kleren van enkele euro’s zijn snel gekocht, maar ze gaan niet lang mee. Je zal er dus meer van moeten kopen. Meestal is het slimmer een wat duurder item van betere kwaliteit aan te schaffen. Je bespaart door deze kleren of accessoires in de tweedehandswinkel te kopen.
 • Koop geen nieuwe kleren als je in een droevige bui bent. ‘Emoshoppen’ kan je een flinke duit kosten, en vaak kom je thuis met miskopen die enkel je kleerkast vullen.
 • Introduceer deze slimme en goedkope goede gewoonte: Heb je voor de zoveelste keer een mooi stuk gezien dat niet in je garderobe mag ontbreken? Slaap er eerst een nachtje over.

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Gratis budgettips via Whatsapp van expert Sara Van Wesenbeeck - schrijf nu in - www.barkingdogs.be

Mag je portemonnee best wat verdikken?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

Meer slimme budgettips: ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen

Wil je meer geld overhouden op het einde van de maand, zonder in te boeten op comfort en plezier? Dan is de bestseller ‘Hack je budget’ van (bespaar)expert Sara Van Wesenbeeck hét boek voor jou!

Met de hacks in dit boek:

 • Haal je meer uit je geld
 • Kun je eindelijk weer sparen
 • Word je financieel fit
 • én krijg je ook rust in je hoofd. Want dat is één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt!
“Elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen” – Budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Elke dag een beetje rijker, ook in crisistijd? Dit winstgevende boek zet je meteen op weg!

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen.  

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is ook een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Afbeeldingen: Freestocks by unsplash