Sinterklaas en (budget)Piet maken dit jaar winst

Ook Sinterklaas gaat aan de slag met de budgettips uit de bestseller ‘Hack je budget’ van Sara Van Wesenbeeck!

Een budgetvriendelijk en toch leuk Sinterklaasfeest? Het kan!

Zaterdag is Sinterklaas met zijn stoomboot vol pakjes in ons land aangekomen. Hoewel de goedheilig man zeer gul is, zal hij in crisistijd wellicht graag wat op zijn (chocoladen) centen willen letten.

Met deze 10 budget-lifesavers zullen Sint en (budget)Piet dit jaar zonder stress, met even grote voldoening én met een budget in evenwicht de kleinsten onder ons opnieuw heel gelukkig kunnen maken.

10 slimme budgettips voor Sint en Piet

Ook Sint en Piet besparen, spelenderwijs met deze 10 slimme budgettips:

 • Sinterklaas overlaadt de kinderen niet met heel veel (dure) cadeaus. Zullen je kinderen ongelukkig zijn met wat minder en minder duur?
 • Hij maakt vooraf (het hele jaar door) voor elk kind een verlanglijstje, zodat hij en Piet zich niet laten verleiden tot aankopen waar niet over nagedacht is en die achteraf zonde van het geld blijken te zijn.
 • De Sint wacht niet met het kopen van de Sinterklaascadeaus tot een week voor het feest, maar hij spreidt zijn aankopen bij voorkeur over het hele jaar en maakt gebruik van de uitverkoop om het speelgoed goedkoper aan te schaffen. Zorg er wel voor dat je de cadeaus goed verstopt!
 • Sinterklaas maakt vooraf een budget voor de uitgaven voor zijn feestdag en hij houdt zich aan dat budget.
 • Hij kijkt op internet om prijzen te vergelijken en hij stelt vast dat speelgoed erg in prijs kan verschillen.
 • Hij neemt ook een kijkje in de kringloopwinkel, want daar vindt hij altijd tweedehands speelgoed dat nog nieuw of zo goed als nieuw is.
 • Dit jaar overweegt de Sint wellicht ook geschenken waar het hele gezin blij mee is, zoals bijvoorbeeld een abonnement op de dierentuin, of een puzzel met 10.000 stukjes om samen te leggen, of een gezelschapsspel. Aan deze ‘gezinsgeschenken’ kan hij dan eventueel iets meer geld uitgeven, maar dat zal in elk geval nog goedkoper uitvallen dan voor iedereen apart iets te kopen.
 • Hij kijkt uit naar goedkopere maar creatieve cadeaus; zullen je kinderen daar minder plezier aan beleven?
 • En hij koppelt het nuttige aan het aangename en brengt dit jaar misschien ook wel een muts of een sjaal, of een pyjama of een paar leuke sokken.
 • Sinterklaas durft ook de handen uit de mouwen te steken. Misschien is hij wel handig genoeg om zelf leuke Sinterklaascadeaus te maken: een poppenhuis, poppenkleertjes, een boekenkast of nachtkastje, zelfgehaakte wanten… Om geld uit te sparen gaat hij bij voorkeur aan de slag met materiaal dat hij nog in zijn stoomboot heeft liggen. Plezier vooraf gegarandeerd!
 • Het enige wat jij nu nog moet doen, is tijd uittrekken voor leuke activiteiten samen met je kinderen zoals een brief schrijven naar Sinterklaas en samen liedjes zingen. Dat is voor iedereen (gratis) ‘kwali-tijd’.

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf nu in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Mag je portemonnee best wat verdikken?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Zonder moeite financieel fit, het kàn! Ook in crisistijd, met ‘Hack je budget’

Wil je meer geld overhouden op het einde van de maand, zonder in te boeten op comfort en plezier? Dan is ‘Hack je budget’ hét boek voor jou! (Budget)experte en coach Sara Van Wesenbeeck weet als geen ander waar we – ook in tijden van crisis – op een snelle en makkelijke manier euro’s kunnen winnen.

Sara selecteerde 365 beproefde en slimme tips en combineert deze met handige stappenplannen die je meteen geld zullen opleveren.

Van kleine slimme acties die je portemonnee met een extra euro spijzen tot budgetkrakers die je 100 euro of meer opleveren.

“Elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen. Het kost niets en brengt alleen maar op, dus waar wacht je nog op?” – budgetexpert Sara Van Wesenbeeck

Met de hacks in dit boek:

 • Haal je meer uit je geld
 • Kun je eindelijk weer sparen
 • Word je financieel fit
 • én krijg je ook rust in je hoofd. Want dat is één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt!

Elke dag een beetje rijker, ook in crisistijd? Dit winstgevende boek zet je meteen op weg!

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen.

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget en ze is een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto: Shutterstock – Hans Slegers