Geen e-mails na de werkuren. Goed idee of niet? Nostalgie vroeg het aan life coach Sara Van Wesenbeeck

Vanaf 1 september zal supermarktketen Lidl in België en Luxemburg het e-mailverkeer van zijn werknemers aan banden te leggen. Als werknemers ’s avonds na 6 uur een e- mail versturen, zal die mail pas na 7 uur ’s morgens aankomen. Bovendien zullen mails die in het weekend verstuurd worden, pas maandagochtend in de mailbox van de werknemers belanden.

“Lidl wil zo medewerkers de kans geven om hun hoofd volledig leeg te maken”, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt op vrtnws. Dat moet de werkbaarheid en de balans tussen werk en privéleven ten goede komen.

Geen e-mails na de werkuren. Goed idee of niet? Nostalgie vroeg het aan life & business coach Sara Van Wesenbeeck

Geen e-mails na de werkuren. Een goed idee of niet?

Seb van de ochtendshow van Nostalgie vroeg het aan Sara Van Wesenbeeck, life & business coach, personal organizer en auteur van onder meer

PS: En Sara doet in het gesprek ook een kleine bekentenis ;-).

Luister mee naar het gesprek met Sara Van Wesenbeeck op Nostalgie

Lees ook: ‘Maak het uit met je smartphone’

Lees ook deze blogpost van Sara Van Wesenbeeck op de blog ‘Sara’s L!fesavers’:

  • Maak het uit met je smartphone: laat je vrije tijd niet langer vervuilen door (mails van) het werk. Met de slimme tips van Sara wordt dat een pak makkelijker en kun jij je vrije tijd eindelijk gebruiken waarvoor die dient: om je batterijen weer op te laden!