Zo heb je élke dag vakantie: 20 nuttige tips

Zo heb je elke dag vakantie - tips van life & business coach, organizing expert, mediator Sara Van Wesenbeeck @ Barking Dogs

Is de zomervakantie begonnen, en kijk je uit naar je jaarlijkse vakantie waarin je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse routine. Eindelijk tijd om te ontspannen, heerlijk te rusten, lekker te slapen en veel plezier te maken.

Of ben je net terug uit vakantie en wil je het vakantiegevoel nog zo lang mogelijk vasthouden?

Toch zonde om deze weldoende dingen enkel twee of drie weken per jaar intens te ervaren, niet?

Met deze tips, die ik voor de krant Deze Week schreef, heb je het hele jaar door een vakantiegevoel en leef en werk je alsof het elke dag vakantie is!

Zo heb je élke dag vakantie: 20 nuttige en eenvoudige tips

 1. Leg je ‘ontsnappingsplan’ vast. Ga op zoek naar momenten waarop je tijdens je (werk)dag even kunt ontsnappen aan de dagelijkse routine. Noteer ze allemaal, maak een plan en onderneem actie. Zo hoef je voortaan geen enkel ‘vakantiemoment’ meer te missen.
 2. Zoek een andere omgeving op en laat je verrassen door de nieuwe dingen die je ontdekt. Volg een andere route van en naar het werk. Ruil je kantoor voor een koffiehuis om je presentatie of rapport af te werken. Probeer een nieuw restaurant uit.
 3. Doe wat je graag doet. Zijn je passies omwille van tijdgebrek op de achtergrond geraakt? Blaas ze nieuw leven in. Maak ruimte in je agenda voor datgene wat je echt graag doet.
 4. Lees een boek en laat je meevoeren naar fantasierijke werelden en verre exotische oorden of word geïnspireerd en gemotiveerd (Vind inspiratie in mijn boek ‘Rust in je huis en je hoofd’, tijdens juli en augustus tijdelijk te koop voor 10 euro in plaats van 19,99 euro! Bestel het boek hier.)
 5. Verwacht niets. Bekijk de wereld met onschuldige ogen, sta open voor nieuwe ervaringen.
 6. Plan bewust vrije tijd en me-time in. Neem tijd voor jezelf, of geniet van het samenzijn met familie of vrienden.
 7. Geniet van muziek. Droom weg bij je favoriete muziek, ga naar concerten of festivals, zing luid mee met de muziek.
 8. Herbeleef (vakantie)herinneringen. Ga in je hoofd terug naar een mooie belevenis of (vakantie)ervaring en herbeleef de positieve ervaringen en gevoelens die je toen had.
 9. Probeer nieuwe dingen uit. Doorbreek je dagelijkse routine en doe iets wat je nog nooit gedaan hebt. Geniet van al die ‘eerste keren’.
 10. Ont-moet. Stop met van alles en nog wat te ‘moeten’. Voortaan moet niets meer, maar mag alles. Dat is pas écht vakantie, nu ook elke dag van het jaar!
 11. Verwen jezelf met een warm bad, een massagebeurt, met zelfgemaakte fruitsla of een cadeau…
 12. Verfraai je huis of je kantoor zodat je leefomgeving je blij maakt. Vervang oude foto’s, breng wat groen naar binnen, geef de muren een nieuwe kleur.
 13. Bouw rustmomenten in. Neem pauzes, zet je doe-knop even uit. Houd je pauzes vrij van gedachten aan werk of to do’s en neem even echt vakantie in je hoofd.
 14. Lach eens wat vaker. Bekijk een humoristische film, ga naar een comedy-show, breng meer tijd door met vrienden…
 15. Trek de natuur in en geniet van de warme zomerbries die door je haren strijkt, laat je zintuigen genieten, beweeg armen en benen.
 16. Leer een nieuwe taal. Je waant jezelf meteen in het buitenland.
 17. Doe niets. Gun jezelf momenten om niets te doen of je te vervelen.
 18. Gun jezelf ‘tech-loze’ tijd. Zet je smartphone uit, check geen e-mails, laat de computer links liggen, doe je horloge uit… en ga in de tuin zitten en geniet van het fluiten van de vogels.
 19. Leef met je hoofd in de wolken. Ga op het gras liggen of op je strandstoel en breng je tijd door met het herkennen van figuren in de wolken.
 20. Laat de boel de boel. Laat alles zoals het is, trek de deur dicht en ga vervolgens iets leuks (voor jezelf) doen.

Meer slimme tips van Sara Van Wesenbeeck

Boek 'Rust in je huis en je hoofd' van Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking Dogs

 

 

 

Op zoek naar meer (kwali)tijd en minder stress? Neem een coach!

 • Wil je ook meer leven en werken alsof het elke dag vakantie is?
 • Ben je op zoek naar minder stress en meer rust in je hoofd?
 • Droom je van meer tijd voor datgene wat je écht belangrijk vindt?
 • Wil je de complexiteit van je leefomgeving beter leren hanteren?
 • Of een burn-out voor zijn?

Barking Dogs biedt personal coaching, ondersteuning en workshops op maat voor: managers, high potentials, spitsuurvrouwen, spitsuurprofessionals, medici, individuen en gezinnen.

Contacteer Barking Dogs. We bijten niet!

Contacteer hier Barking Dogs. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En… we bijten niet.

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert life- en budgetmanagement, productiviteitscoachs, organizingexpert, spreker en auteur. Sara coacht managers, executives, ondernemers, medici, schoolhoofden, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland.
Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor productief, gezond, gelukkig, gezond en prettig leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto: Shutterstock – Fotovika