Me-time is meer dan een modewoord

Tijd voor jezelf vinden, ontstressen en ontspannen, is geen evidentie. Het blijft in de praktijk een moeilijke oefening en zoektocht.

Personal coach en productiviteitscoach Sara Van Wesenbeeck gaat er in de Fokus-bijlage van 12 mei bij Het Nieuwsblad dieper op in. Ze duidt de oorzaken en geeft tips en advies om van me-time prioriteit te maken.

“Me-time komt vaak op de laatste plaats”, zegt Sara Van Wesenbeeck. “Toch zijn ontspanning en tijd voor jezelf onontbeerlijk om goed te kunnen functioneren. Voldoende ontspanning, en belangrijke zaken zoals nachtrust, geven je meer ademruimte en veerkracht. Zo kom je je dagen veel vlotter en energieker door.” 

Lees de nuttige adviezen van productiviteitscoach Sara Van Wesenbeeck voor meer me-time

En ook deze adviezen voegt Sara Van Wesenbeeck er in de Fokus-bijlage bij Het Nieuwsblad nog aan toe:

Laat het (even) los

“De batterijen moeten tijdig opgeladen worden en je brein heeft zo nu en dan rust nodig zodat je er de volgende dag weer kan staan”, aldus Sara Van Wesenbeeck. “Een vast moment in de week waarop je de gezins- en werksituatie even loslaat, kan dan ook wonderen doen. Plan het in. Dat geeft jou niet alleen een duwtje in de rug, maar het schept ook duidelijkheid voor je omgeving.”

Plan je vrije tijd

“Timemanagement is dus cruciaal, maar hou tegelijk ruimte voor verandering. Een goeie planning mag spontaniteit en impulsiviteit niet in de weg staan. Heb je zaterdagvoormiddag gepland om te poetsen, maar is het prachtig weer? Trek er dan de hele dag op uit en laat het huishouden even los. Focus op jezelf en jouw ontspanning.”

Bewaak je vrije tijd

“Zorg vooral dat de vrije tijd zijn effect niet mist. Laat je me-time dus niet ‘vervuilen’ door het werk dat je via je smartphone met één druk op de knop binnenhaalt”, zegt Sara Van Wesenbeeck. “Bewaak je vrije tijd. De smartphone even aan de kant leggen is voor veel mensen een grote drempel, maar wel haalbaar.”

Lees hier het volledige artikel in de Fokus-bijlage bij Het Nieuwsblad met de nuttige adviezen van life coach Sara Van Wesenbeeck.

Me-time, een must

Het boek 'Rust in je huis en je hoofd' van life & business coach, organizing expert, mediator, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck @Barking Dogs

 

Duurzaam veranderen met Barking Dogs

Heb je nood aan meer me-time, maar weet je niet hoe je het in je drukke leven kunt realiseren?

Of wil je jezelf, je medewerkers, je team in de juiste versnelling zetten op weg naar succes, groei, veerkracht, tijd, minder stress en rust in je hoofd?

Dan biedt Barking Dogs een antwoord, met een van onze coaching-, conflictbemiddeling- of trainingsprogramma’s.

Contacteer hier Barking Dogs. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En… we bijten niet.