Vermijd impulsaankopen met deze 2 slimme regels

Vermijd impulsaankopen met deze 2 slimme regels (die je op 24 september ook in mijn artikel in De Zondag vindt).

Vermijd impulsaankopen met deze twee slimme regels van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck. www.mijnportemonnee.be

Twee slimme regels om impulsaankopen te vermijden

We komen allemaal wel eens thuis met een impuls- of spijtaankoop. Je hebt dan in een opwelling iets gekocht, omdat je een hongertje had of dacht dat je een koopje zou missen.

Het overkomt ons overal:

  • in de supermarkt
  • bij het online winkelen
  • en zelfs bij de bakker

Wil je impulsaankopen voortaan vermijden, dan komen deze twee regels goed van pas:

De 30 dagenregel voor duurdere aankopen

Als je denkt dat je iets absoluut nodig hebt, een nieuw gadget of nieuw meubelstuk bijvoorbeeld, noteer dit dan eerst op je 30-dagenlijstje. Vermeld ook de datum waarop je het wilde kopen.

Vervolgens blijf je 30 dagen onwrikbaar en wacht je met je aankoop.

Vaak kom je er na die periode achter dat je best zonder kunt.

“Met de 30 dagenregel en de 10 minutenregel geef je alleen geld uit aan wat echt belangrijk voor jou is en geniet je meer van datgene wat je aangekocht hebt.”

De 10 minutenregel voor kleinere aankopen

De 10 minutenregel werkt op dezelfde manier, maar dan voor kleding of kleine spullen. Als je in de winkel iets vindt dat je wil kopen, ga dan niet meteen naar de kassa. Draag het 10 minuten met je mee terwijl je nog even in de winkel blijft. Wedden dat de charme van ‘het nieuwe’ er na 10 minuten van af is?

Met deze twee eenvoudige regels heb je nu weer wat extra euro’s gewonnen en zal je meer genieten van datgene wat je wél hebt gekocht.

Zonder moeite nog meer besparen? Schrijf NU in voor mijn gratis budgettips via Whatsapp

Vermijd impulsaankopen met deze twee slimme regels van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck. www.mijnportemonnee.be

Mag je portemonnee best wat aankomen?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Ik wil geen enkele budgettip missen en schrijf meteen in!

Met Sara’s budgettips word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Volg Sara Van Wesenbeeck, de eerste Belgische financefluencer, op de socials: ook dat brengt voor jou geld in het laatje!

Wist je dat budgetexpert Sara Van Wesenbeeck de eerste financefluencer van België is? Op Instagram geeft Sara tips en tricks voor een rijker leven dat je zonder moeite bereikt.

Zo spijs je zonder moeite je portemonnee.  

 

Ga impulsaankopen tegen met twee slimme regels van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck: de 30-dagenregel en de 10-minutenregel. www.mijnportemonnee.beOver de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.

Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash