In 4 tips budgetklaar voor het nieuwe schooljaar

Ben jij budgetklaar voor het nieuwe schooljaar? Met de 4 slimme tips van budgetexperte Sara Van Wesenbeeck is je antwoord 'ja'! - www.mijnportemonnee.be

Heb je schoolgaande kinderen dan sta je over ruim een week weer voor grote uitgaven. Met een goede voorbereiding en met mijn vier slimme tips (die je ook in mijn budgetrubriek in De Zondag vindt) start je het schooljaar met een gerust gemoed.

1. Verzamel en hergebruik

Omdat het altijd slim en goedkoop is om spullen te (her)gebruiken, begin je met het verzamelen van wat je nog in huis hebt. Ga na wat dit schooljaar nog kan dienen: boekentas, brooddoos, sportuitrusting, pennenzak, kleding en (sport)schoenen.

Wat nog in goede staat is, hoef je niet meer aan te kopen.

2. Stel een boodschappenlijst op

Doe dit enkel voor datgene wat je nog echt nodig hebt. Koop niet teveel, want (lagere) scholen moeten voor de leerlingen gratis schoolspullen voorzien. Houd je aan je boodschappenlijst en koop bij voorkeur in de goedkoopste winkel of tweedehands.

“Een budgetvriendelijke start van het schooljaar bereid je nu al voor.”

3. Wat kun je lenen of ruilen?

Vraag het na bij familie, vrienden, buren of collega’s. Plaats een verzoek op social media of neem deel aan een ruilbeurs.

4. Groepeer aankopen

Als je grote aantallen koopt, kan je betere prijzen bedingen, korting vragen en onderhandelen over de prijs. Zit samen met buren, familieleden of vrienden om te bekijken wat jullie samen kunnen aankopen en onderhandel een korting.

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor mijn GRATIS budgettips via Whatsapp

Ben jij budgetklaar voor het nieuwe schooljaar? Met de 4 slimme tips van budgetexperte Sara Van Wesenbeeck is je antwoord 'ja'! - www.mijnportemonnee.be

Mag je portemonnee best wat aankomen?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips van Sara Van Wesenbeeck via Whatsapp.
 
 
Met mijn tips word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

Besparen op je uitgaven voor je kinderen doe je met de geldtips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.mijnportemonnee.beOver de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert in life- en budgetmanagement, organizing expert, spreker en auteur. Sara coacht managers, executives, ondernemers, artsen, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is ook een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland.
Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet!