29.5.2023 – De Zondag: Bespaar met ’30 dagen minder wagen’

’30 Dagen Minder Wagen’ stond deze week centraal in het wekelijkse artikel van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck in De Zondag. Doe jij ook mee?

Het autodieet

Je auto verkopen is één van de grootste besparingen die je kan doen. Een eigen auto neemt immers een grote hap uit je gezinsbudget.

Volgens de website ’30 Dagen Minder Wagen’ kost een bescheiden tweedehandswagen waarmee je 10.000 kilometer per jaar rijdt je minstens 230 euro per maand.

Toch is de auto definitief wegdoen voor velen (nog) niet haalbaar.

Ik bied je graag een alternatief: Wat dacht je van het ‘autodieet’ waarbij je je auto zo weinig mogelijk gebruikt? Je verplaatst je zo vaak als het kan met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer.

“Neem de fiets voor elke verplaatsing korter dan 5 kilometer. Dat brengt op voor je portemonnee, je gezondheid en het milieu.”

Minder autorijden is niet alleen een zegen voor je portemonnee, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu.

30 Dagen Minder Wagen: Zo ga je aan de slag

Zin om aan de slag te gaan met deze winstgevende bespaartip? Schrijf je dan in voor de actie ’30 Dagen Minder Wagen’ die op 1 juni van start gaat.

Je kan alleen deelnemen, maar ook samen met je buren, collega’s, familie, vrienden. Leuk toch!

’30 Dagen Minder Wagen’ gaat uit van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. De organisatie zoekt 15.000 mensen die willen autominderen.

Wie deelneemt engageert zich om de hele maand juni zo weinig mogelijk met de auto te rijden. Je krijgt tips en tricks én dat extra duwtje in de rug om eraan te beginnen en het ook na de 30 dagen vol te houden.

Besparen met ‘30 Dagen Minder Wagen’:

Ik doe mee.

Jij ook?

 

(c) Foto: Unsplash