Ook Sinterklaas bespaart zonder moeite met de tips van onze budgetexpert

Ook Sinterklaas bespaart met de tips uit de bestseller ‘Hack je budget’ van onze budgetexpert Sara Van Wesenbeeck.

Sinterklaas bespaart - tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be - www.mijnportemonnee.be

Sinterklaas bespaart: 11 winstgevende tips

Enkele weken geleden is Sinterklaas met zijn stoomboot vol pakjes in ons land aangekomen. Hoewel de goedheiligman zeer gul is, zal hij in crisistijd toch ook graag wat op zijn (chocoladen) centen willen letten.

Daarom strooi ik graag gul met tips voor een budgetvriendelijk Sinterklaasfeest:

 • Sinterklaas wacht niet met het kopen van zijn geschenken tot een week voor zijn feest, maar hij spreidt zijn aankopen bij voorkeur over het hele jaar en maakt gebruik van de uitverkoop om het speelgoed goedkoper aan te schaffen.
 • De Sint en zijn Budgetpiet maken vooraf een budget voor de uitgaven voor zijn feestdag en houden zich aan dat budget.
 • Sinterklaas houdt voor elk kind een verlanglijstje bij, zodat hij zich niet laat verleiden tot aankopen waar niet over nagedacht is en die achteraf zonde van het geld blijken te zijn.
 • Hij overlaadt de kinderen niet met heel veel (dure) cadeaus; zullen je kinderen ongelukkig zijn met wat minder en wat minder duur?

“Ook dit jaar maakt Sinterklaas de kleinsten onder ons gelukkig, én kan hij tegelijkertijd ook heel wat geld besparen.”

 • Hij kijkt uit naar goedkopere maar creatieve cadeaus; geschenken waar kinderen gegarandeerd evenveel plezier aan zullen beleven.
 • Ook Sinterklaas kijkt in folders en op internet om prijzen te vergelijken, en omdat speelgoed erg in prijs kan verschillen, koopt hij de cadeaus aan de voordeligste prijs in.
 • De Sint en zijn Pieten gaan altijd op zoek naar koopjes. De periode rond Black Friday en Cyber Monday (voor en rond 26 november) zijn ideale dagen om (online) koopjes te doen. Uiteraard maakt de Sint vooraf zijn huiswerk en laat hij zich niet vangen door de percenten die hij overal ziet en die aantrekkelijk lijken, maar het eigenlijk niet zijn.
 • Hij neemt ook een kijkje in de kringloopwinkel, want daar vindt hij voor een prikje altijd speelgoed dat nog nieuw of zo goed als nieuw in de verpakking zit.
 • Sinterklaas kan ook speelgoed ruilen. Vaak heeft hij nog spelletjes, boeken of ander speelgoed liggen dat niet meer gebruikt wordt, maar wel nog in prima staat is. Hij ruilt dit met familie, vrienden of buren zodat iedereen ‘nieuwe’ Sint-geschenken heeft.

“Sinterklaas en Budgetpiet durven prijzen te vergelijken of op zoek te gaan naar (tweedehands) speelgoed dat nog lang niet is uitgespeeld.”

 • Dit jaar overweegt Sinterklaas wellicht ook een geschenk waar het hele gezin blij mee is, zoals bijvoorbeeld een abonnement op de dierentuin, of een puzzel met 10.000 stukjes om samen te leggen, of een gezelschapsspel. Aan deze ‘gezinsgeschenken’ kan hij dan eventueel iets meer geld uitgeven, maar dat zal in de meeste gevallen goedkoper uitvallen dan voor iedereen apart iets te kopen.
 • En hij koppelt het nuttige aan het aangename en brengt dit jaar misschien ook wel een leuke trui of een pyjama, of een kleurrijke spullenmand voor in de slaapkamer, of een paar leuke sokken?
 • Sinterklaas durft ook de handen uit de mouwen te steken. Misschien is hij wel handig genoeg om zelf leuke Sinterklaascadeaus te maken: een poppenhuis, poppenkleertjes, een boekenkast of nachtkastje, zelfgehaakte wanten… Om geld uit te sparen gaat hij bij voorkeur aan de slag met materiaal dat hij nog in zijn stoomboot heeft liggen. Plezier vooraf gegarandeerd!

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf nu in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Mag je portemonnee nog wat verdikken?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Zonder moeite financieel fit, het kàn! Ook in crisistijd, met ‘Hack je budget’

Wil je graag besparen en meer sparen? Dan is ‘Hack je budget’ beslist voor jou.

Met de 365 beproefde tips en eenvoudige stappenplannen om meer uit je geld te halen van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck wordt je portemonnee zonder moeite flink wat dikker.

“Elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen. Het kost niets en brengt alleen maar op, dus waar wacht je nog op?” – budgetexpert Sara Van Wesenbeeck

Met de bespaarhacks in ‘Hack je budget’:

 • Haal je meer uit je geld
 • Kun je eindelijk weer sparen
 • Word je financieel fit
 • én krijg je ook rust in je hoofd. Want dat is één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt!

Elke dag een beetje rijker, ook in crisistijd? Dit winstgevende boek zet je meteen op weg!

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen.

Het boek is uitgegeven bij Lannoo en kost 15,99,- (dit bedrag win je meteen weer terug als je aan de slag gaat met de tips uit het boek).

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, expert in life & budgetmanagement, erkend bemiddelaar, organizing expert, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, medici, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en prettig leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Shutterstock – Hans Slegers + Unsplash