De rekening delen: Zo doe je het zonder (geld)stress

De rekening delen. Dat kan ook zonder (geld)stress.

Met mijn tips (die je op 21 augustus ook in De Zondag vindt) is je volgend avondje uit geen centenvreter meer.

De rekening delen: zo doe je het zonder (geld)stress - tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be
“Maak afspraken waar jij en je portemonnee zich goed bij voelen.”

Avondje uit hoeft geen fortuin te kosten

Ga je graag met vrienden op stap? Met mijn tips geniet je ten volle van je uitje, zonder dat het een dure centenvreter wordt of dat het een bron van (geld)stress is.

De rekening delen: 4 tips voor een avondje uit zonder de stress van het delen

Maak in de eerste plaats vooraf goede afspraken over hoe je het betalen van de rekening gaat aanpakken. Niet makkelijk, want je wilt bij je vrienden liever niet overkomen als een gierigaard. Toch draagt deze eensgezindheid er toe bij dat iedereen volop kan genieten.

“Als je goede afspraken maakt, hoeft een avondje uit met vrienden geen centenvreter te zijn.”

Zo deel je de rekening ‘elegant’ onder vrienden:

  • Je gaat ‘Dutch’: Iedere persoon in de groep betaalt voor wat hij of zij effectief geconsumeerd heeft. Het kost wat rekenwerk, maar het is wel een eerlijke manier van afrekenen.
  • Je deelt het totaalbedrag door het aantal mensen. Dit pakt niet altijd voor iedereen even gunstig uit, want de kans bestaat dat je meer (of minder) betaalt dan wat je werkelijk gegeten of gedronken hebt.
  • Werk voor het betalen met een beurtrol. Maak goede afspraken zodat iedereen wel eens de rekening betaalt. Je kunt daarvoor met een app, zoals Splitwise, werken.  Nog een tip voor ‘gevorderden’: Om excessen op de rekening te vermijden kan je afspreken om een limiet te zetten voor wat elk individu in de groep mag uitgeven. Alles wat boven dat bedrag ligt, betaalt de ander zelf.

“Gebruik een gratis app, zoals Splitswise, om na te gaan wie wat betaalt heeft, zodat de rekening klopt.”

  • Zoek andere manieren om samen plezier te maken. Wat dacht je van een avondje ‘in’. Ga om de beurt bij iemand van de groep eten. En spreek af dat iedereen een deel van de maaltijd of zijn eigen drank meebrengt. Dat scheelt een slok op de borrel.

Schrijf NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck, en vul je portemonnee zonder moeite

Mag je portemonnee best wat aankomen?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Ik wil geen enkele budgettip missen en schrijf meteen in!

Met Sara’s budgettips word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Volg Sara Van Wesenbeeck, de eerste Belgische financefluencer, op de socials: ook dat brengt voor jou geld in het laadje!

Wist je dat budgetexpert Sara Van Wesenbeeck de eerste financefluencer van België is? Op Instagram geeft Sara tips en tricks voor een rijker leven dat je zonder moeite bereikt.

  • Ook op ‘MijnPortemonnee.be’ op Facebook vind je gratis budgettips van Sara Van Wesenbeeck, aangevuld met budgettips uit de media (artikels zonder betaalmuur) en brandstofalerts (stijging- en daling van de benzine- en dieselprijzen). Liken mag altijd!

Zo kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met de slimme budgettips van Sara Van Wesenbeeck.    

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash