Bespaar thuis energie tijdens je vakantie: 6 tips

Bespaar thuis energie tijdens je vakantie. Dat doe je zonder veel moeite, en het is een slimme budgetactie nu de energieprijzen blijven stijgen.

Bespaar thuis energie tijdens je vakantie - 6 slimme tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Bespaar thuis energie tijdens je vakantie: 6 slimme tips

De energieprijzen gaan momenteel door het dak. Elke extra besparing is dus welkom. Met deze 6 tips (die ik op 12 juli ook in De Zondag gaf)  kan je thuis energie besparen terwijl je elders aan het genieten bent van je welverdiende vakantie:

  • Doe alle lichten uit tijdens je afwezigheid. Heb je graag enkele lampen aan om inbrekers weg te houden? Gebruik dan timers.
  • Trek àlle stekkers uit het stopcontact. Niet enkel die van je televisie of koffiemachine, maar ook de oplader van je laptop en scheerapparaat. Heel wat elektrische apparaten blijven stroom verbruiken, ook als je ze niet gebruikt.

Met enkele eenvoudige ingrepen bespaar je thuis energie terwijl je met vakantie bent.

  • Check de thermostaat van de centrale verwarming: Zet hem op eco- of nachtmodus, en/of stel je thermostaat in op een lage temperatuur.
  • Zet de waterboiler uit, of zet de thermostaat van de boiler lager. Anders houdt de boiler water (op hoge temperatuur) warm voor niets.

Ook tijdens je afwezigheid kan je bij jou thuis energie besparen.

  • Ga je lang op vakantie, dan kan je je koelkast uit zetten, en de stekker eruit trekken. Laat je de koelkast liever draaien? Vul ze dan voor 3/4 Een te volle koelkast verbruikt meer, maar een lege ook. Vul de lege ruimte met flessen of dozen.
  • Je diepvriezer kan je vooraf leegeten en ontdooien, om hem dan uit te laten tijdens je vakantie. Of je kan hem volledig vullen met eten of met lege dozen, want een volle vrieskast verbruikt minder energie dan een lege.

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Verkooptechnieken - bespaar met de budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Mag je portemonnee best wat verdikken?

Dan zijn de gratis budgettips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck beslist wat je zoekt!

Schrijf meteen in voor de gratis budgettips via Whatsapp

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Volg de geldblog ‘Mijn portemonnee’ ook op Facebook

Volg mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’:

Zo mis je geen enkel bespaarplan, en kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met mijn slimme budgettips!

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, budget- en tijdexpert, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en ze is een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland.
Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond, productief en prettig leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash