Je jaarbespaarplan: Financieel fit in mei

Elke maand, ook in mei, valt er wel wat te besparen. Vaak meer dan je denkt.

Op mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’ post ik elke eerste van de maand een handige checklist om actie te ondernemen en je portemonnee flink te spijzen. Met tips uit mijn nieuwste boek ‘Hack je budget‘, 365 tips om meer uit je geld te halen.

Bespaar in februari - tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck, uit haar boek 'Hack je budget' - www.barkingdogs.be

Je jaarbespaarplan: Financieel fit in mei

Met deze bespaaracties kun je ook in de maand mei heel wat geld winnen:

 • Kies ook voor deze maand een bespaarthema. Laat heel het gezin meedoen. Ik geef je graag wat inspiratie: Besparen op kleren doe je bijvoorbeeld in januari, besparen op boodschappen in februari, besparen op spullen doe je in maart, in mei neem je wat vaker de fiets…  Wat je deze maand met je bespaarthema hebt uitgespaard, zet je opzij voor later of voor een extraatje.
 • Moederdag wordt een echt feest met een zelfgebakken taart of wafels en een zelf geplukt boeket veldbloemen. Wat je je mama ook wilt geven, het belangrijkste is dat je er (voor haar) bent!
 • Mei is vaak de feestmaand. Vraag aan je zoon of dochter wat hij/zij het liefst wil doen op het communie- of lentefeest. Wedden dat je veel goedkoper af bent dan je eigen ideeën voor een groot feest uit te werken? (lees ook mijn blogpost ‘Goedkoop feesten: 11 tips voor een leuk feest on a budget.’)
 • Een huwelijk gepland? Organiseer het zelf en beperk het aantal genodigden.
 • In mei is het weer vaak heel aangenaam. Ideaal om de was buiten te hangen. Tracht 6 maanden per jaar je droogkast niet te gebruiken. Dat scheelt hem heel wat geld op je energierekening. (Houd je energierekening onder controle met deze bespaartips.)
 • Ga naar de markt. Je vindt er groenten en fruit, kaas en vlees, bloemen, kleren en accessoires… Nu het vaak lekker weer is, kun je met een bezoek aan de markt veel geld besparen. Kies het juiste moment waarop je gaat: bij het afsluiten van de markt zijn er vaak nog extra koopjes te doen.
 • Ken je buren en help elkaar met klussen, tuinieren, (ver)bouwen, koken, feesten… Samen is het leuker en goedkoper.
 • In de natuur kun je altijd terecht om te sporten, én het is er gratis.
 • 31 mei is het internationale Anti-tabakdag. Dé ideale gelegenheid om te stoppen met roken. Het is, na het wegdoen van je auto, één van de grootste besparingen die je kunt doen. En, ook je gezondheid wordt er beter van. Dat betekent eveneens een grote besparing.
 • Neem wat vaker de fiets, want de meimaand is dé maand bij uitstek om er met de fiets op uit te trekken. Is je rit korter dan 5 kilometer, dan is de fiets het ideale vervoermiddel. Je bespaart maar liefst 0,50 euro per km als je de auto laat staan.
 • Was je auto zelf. Met enkele emmers water, een goedkope autoshampoo of een gewone (én wel heel goedkope) druppel afwasmiddel en wat poetswerk ziet je auto er binnen de kortste keren weer als nieuw uit (met deze tips verlaag je je waterrekening nog meer). Soppen en boenen is meteen ook een uitstekende – gratis – work-out. In de buitenlucht, terwijl je geniet van de zon, krijg je er een (gratis) dosis vitamine D bovenop. Gezond en goedkoop!

Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck, en vul je portemonnee zonder moeite

Mag je portemonnee best nog wat aankomen?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Volg de eerste Belgische financefluencer Sara Van Wesenbeeck op de socials: ook dat brengt op!

Wist je dat budgetexpert Sara Van Wesenbeeck de eerste financefluencer van België is? Op Instagram geeft Sara tips en tricks voor een rijker leven dat je zonder moeite bereikt.

 • Volg Sara ook op Instagram en bespaar nog meer!
 • Ook op ‘MijnPortemonnee.be’ op Facebook vind je gratis budgettips van Sara Van Wesenbeeck, aangevuld met budgettips uit de media (artikels zonder betaalmuur) en brandstofalerts (stijging- en daling van de benzine- en dieselprijzen). Liken mag altijd!

Zo kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met de slimme budgettips van Sara Van Wesenbeeck.  

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash
(Deze blogpost werd voor het eerst gepubliceerd op 30 april 2021)