Budgettip: Recycleer en hergebruik groenten

Ja, je leest het goed: ook groeten en kruiden kun je hergebruiken! Je bespaart weer enkele euro’s, het is duurzaam en leuk om doen.

Ik vertel je graag (ook in mijn wekelijkse budgetrubriek in De Zondag van 17 april 2022) hoe je het aanpakt.

“Tweedehands is altijd een goede keuze als je wilt besparen. Zelf opnieuw groenten kweken uit groenten die je al opgegeten hebt, is 100 procent recuperatie.”

6 x hergebruik groenten

  • Sla: Kies voor sla met een krop zoals Romeinse sla. Zet de harde onderkant in een laagje water van +/- 1,5 cm. Ververs het water om de dag. Van zodra de wortels en nieuwe bladeren beginnen te groeien, plant je de sla in een pot met aarde.
  • Kool: Voor Chinese kool, witte of rode kool… ga je op dezelfde manier te werk. Na enkele weken groeien er nieuwe blaadjes uit jouw ‘tweedehands’ kool.Recycle en hergebruik groenten - budgettips Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be
“Groenten hergebruiken helpt om je uitgaven voor boodschappen nog wat te drukken en het kost je enkel een beetje geduld.”
  • Prei: Snijd het kontje van de prei en zet dit in een laagje water dat je geregeld ververst. Van zodra de wortels sterk genoeg zijn, kan de prei verder groeien in een pot. 
  • Selder: Snijd de selder aan de onderkant af en leg de stronk in water. Als de nieuwe stengels beginnen te groeien, plant je de selder in een bloempot.
  • Champignons: Plant de steeltjes van de champignons in circa 2 centimeter natte grond die je eventueel met koffiedik vermengt. Laat ze op een donkere plek groeien.
“Je hebt geen tuin of terras nodig om groenten opnieuw te laten groeien. Een plekje op de vensterbank volstaat.”
  • Lente-ui: Snijd je bussel lente-uitjes op ongeveer 3-4 cm boven de wortels af en zet ze in een glas met water. Als het groene loof opnieuw gegroeid is, kan je het hergebruiken bij het kokkerellen.

Veel succes!

Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck, en vul je portemonnee zonder moeite

Mag je portemonnee best wat aankomen? Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

Volg Sara Van Wesenbeeck, de eerste Belgische financefluencer, op de socials: ook dat brengt op!

Wist je dat budgetexpert Sara Van Wesenbeeck de eerste financefluencer van België is? Op Instagram geeft Sara tips en tricks voor een rijker leven dat je zonder moeite bereikt.

  • Ook op ‘MijnPortemonnee.be’ op Facebook vind je gratis budgettips van Sara Van Wesenbeeck, aangevuld met budgettips uit de media (artikels zonder betaalmuur) en brandstofalerts (stijging- en daling van de benzine- en dieselprijzen). Liken mag altijd!

Met de slimme budgettips van Sara Van Wesenbeeck spijs je zonder moeite je portemonnee.  

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash