Maak je geldvoornemens waar: In 5 stappen doe je het zonder moeite

Met deze checklist maak je je geldvoornemens eindelijk waar.

Maak je geldvoornemens waar - checklist van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Maak je geldvoornemens waar: Handige checklist

Meer sparen, minder onnodige uitgaven doen, schulden afbetalen… Beslist staat één van deze doelen ook op jouw lijst met geldvoornemens.

Met mijn checklist (die je op 2 januari ook in mijn vaste budgetrubriek in De Zondag vindt) maak je je geldvoornemens dit jaar eindelijk waar:

1. Ik begin vandaag

‘Nu meteen’ is het ideale moment om werk te maken van je financiële voornemens, want elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen.

“Goede voornemens stel je niet uit, want elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen.”

2. Ik stel mezelf één doel

Kies één realistisch en haalbaar doel. Vergelijk daarvoor je inkomsten en uitgaven: kan je sparen of begin je beter eerst met het afbetalen van je schulden? Leg de lat niet te hoog, want dat werkt demotiverend.

3. Ik knip mijn doel op in tussendoelen

Kleinere tussendoelen bereik je sneller dan je groet doel. Noteer ze in je agenda of op een blad papier. Het zijn je duwtjes-in-de-rug om vol te houden en je doel te realiseren.

“Maak je voornemen heel concreet, dat geeft de meeste kans op slagen.”

4. Ik zet mijn doel om in concrete acties

Maak je voornemen heel concreet, dat geeft de meeste kans op slagen. Zeg niet: ‘Ik ga sparen’ of ‘Ik ga minder uitgeven’. Maar leg wel het totale spaarbedrag vast, de termijn en hoeveel geld je elke maand opzij zet.

5. Ik beloon mezelf

Vergeet niet om jezelf te belonen voor je behaalde (tussen)doelen. Maak een lijst met beloningen. Zo heb je meteen iets om naar uit te kijken.

Om onderweg naar je doel zeker niet te vergeten:

  • Ik volg mijn eigen tempo.
  • Ik evalueer regelmatig.
  • Ik blijf optimistisch.

Veel succes!

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf nu in voor de gratis budgettips van expert Sara Van WesenbeeckGratis budgettips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck: schrijf nu in via Whatsapp - www.barkingdogs.be

Mag je portemonnee best wat aankomen?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

 

Expert in life- en budgetmanagement Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.beOver de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, expert in life & budgetmanagement, erkend bemiddelaar, organizing expert,  spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond, prettig en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto: Unsplash