Klimaatconferentie: Hoe je met je bespaaracties ook je medemens èn de planeet helpt

Met de start van de VN Klimaatconferentie in Glasgow zijn de ogen van de hele wereld op het welzijn van onze planeet gericht. En dat is hoog nodig, want het gaat niet goed met de gezondheid van onze aarde. En daar zijn we allemaal mee verantwoordelijk voor.

Hopelijk zet het ook jou aan om actie te ondernemen.

Wist je dat…

Wist je dat je ook met je eigen (kleine) bespaaracties kunt bijdragen tot een gezondere planeet? Die besparingen die je zelf en met je gezin doet, hebben een grotere impact dan je zelf kunt vermoeden.

Een besparing reikt immers altijd verder dan het geld dat ze voor jou opbrengt: Jij wordt er zelf beter van, en meteen ook je medemens én de planeet. Twee nuttige vliegen in één klap!

 

“Een besparing reikt altijd verder dan het geld dat ze voor jou opbrengt,

en die prettige bijwerking krijg je er gratis bij.”

 

De klimaatconferentie en besparen: allebei goed voor een gezondere planeet

'Hack je budget' van Sara Van Wesenbeeck: met 365 tips om meer uit je geld te halen. Al je geldacties brengen meteen ook op voor een beter klimaat. - www.barkingdogs.be
‘Hack je budget’: inspiratie voor bespaaracties, die meteen ook opbrengen voor het welzijn van de aarde

Om dit toe te lichten, deel ik graag een quote uit de inleiding van mijn meest recente budgetboek ‘Hack je budget’:

“Vergis je niet: de impact van geld is groot. Als je met de beproefde adviezen en actieplannen uit dit boek aan de slag gaat, zul je vaststellen dat je dankzij de geldacties niet alleen meer ruimte creëert in je budget, maar ook positief ingrijpt op andere levensdomeinen. Zo zul je niet alleen geld besparen, maar mogelijk ook minder stress ervaren en meer vrije tijd hebben.

Bovendien hebben je acties ook een impact op het leven van andere mensen om je heen. Ga maar na wat minder afval voor je budget en voor het milieu betekent, of welke impact het heeft als je je auto wat vaker door de fiets vervangt.

Dit zijn de ‘positieve bijwerkingen’ van jouw persoonlijke budgetacties en (nieuwe) geldgewoontes.”

Ik geloof in een holistische kijk op geldzaken

Ik geloof dan ook in een holistische benadering en aanpak van geldzaken, want dat levert ons zonder veel inspanning het meeste op.

Nog uit ‘Hack je budget’:

“Geld is met alles in het leven verbonden. Het is meer dan een verzameling briefjes en muntstukken, betalingen en overschrijvingen doen of optellen en aftrekken en totalen berekenen. Je gezinsbudget succesvol managen betekent keuzes en afspraken maken, beslissingen nemen en vooral: je gedrag veranderen. Want net daar waar je het niet verwacht, ligt de winst voor het rapen: bij jezelf!

 

“Net daar waar je het niet verwacht,

ligt de winst voor het rapen: bij jezelf.”

 

Nieuwe goede gewoontes kweken of oude geldvretende gewoontes bijsturen, daar komt het op aan. Goede gewoontes spijzen je portemonnee, en maken van jou een ‘rijker’ mens, in alle betekenissen van het woord. En dat zonder in te boeten aan luxe of plezier.”

‘Hack je budget’ is voor iedereen die vooruit wil in het leven en die in tijden van minder op zoek wil naar meer. Ik beloof je: weten hoe je er financieel voor staat en je gedrag aanpassen, levert op. Nu en later.

Met de 365 (en meer) geldacties in dit boek realiseer je het zonder moeite en word je elke tip een beetje rijker. Het kost niets en brengt alleen maar op, voor jou, voor de mensen om je heen én voor de planeet. Dus, waar wacht je nog op!?”

#ActNow

Bestel hier ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen

Wil je niet langer dralen en meteen een eerste stap zetten naar je eigen financieel welzijn en het welzijn van de planeet? Hack je budget van budgetexperte en coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.beBestel hier ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen, de bestseller van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Met de hacks in dit boek:

  • Haal je meer uit je geld
  • Kun je eindelijk weer sparen
  • Word je financieel fit
  • én vind je ook rust in je hoofd. Want dat is ook één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt!

Elke dag bijdragen aan je eigen financieel welzijn en aan het welzijn van anderen en van de planeet? Dit winstgevende boek zet je meteen op weg!

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen.