Budgettip Mijn portemonnee: Goedkoop terug naar school

Goedkoop terug naar school. Dat is in september de wens van elk gezin.

Wil je goedkoper leven, dan is het altijd slim om meteen aan de slag te gaan. Met schoolgaande kinderen sta je over enkele weken weer voor grote uitgaven. Gelukkig kan een tijdige en goede voorbereiding soelaas bieden.

Met mijn budgettips (uit De Zondag) ben je dit schooljaar je centenvreters te slim af.

Goedkoop terug naar school: 11 winstgevende tips

1.Stel je gewoontes in vraag. Moet je kind echt elk schooljaar een nieuwe boekentas hebben, of van kop tot teen in een nieuw kleedje zitten? Kijk uit voor vastgeroeste gewoontes, die kunnen je veel geld kosten.

Met deze 11 slimme budgettips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck ga je goedkoop terug naar school.

2. Leg een maximumbudget vast. Bepaal op voorhand hoeveel geld je wil of kan uitgeven aan schoolspullen, kleren, hobby’s… en overschrijd dit maximumbudget niet. Zo houd je controle op je budget en geef je niet meer uit dan wenselijk of haalbaar is.

3. Maak een inventaris en hergebruik. Voor je nieuwe spullen aankoopt, verzamel je eerst al het schoolmateriaal van vorig jaar. Bekijk ook de kleerkasten van je kinderen. Wat nog in goede staat is, hoef je niet meer aan te kopen.

4. Maak een boodschappenlijst. Stel een boodschappenlijst op die je overal meeneemt en koop enkel wat op je lijst staat. Je voordeel: je doet (onder druk van je kinderen) geen impulsaankopen en wint zo heel wat geld.

5. Koop niet meer dan nodig. Laat je onder meer leiden door de lijst met benodigdheden die je kind van de school meekrijgt. Weet ook dat alle basisscholen de essentiële schoolspullen voor hun leerlingen moeten voorzien. Die hoef je dus ook niet meer aan te schaffen.

6. Ga op zoek naar alternatieven voor kopen. Wat kan je bij familie, vrienden, buren, collega’s lenen of ruilen: kleren, boeken, schooltas, brooddoos, turnpantoffels… Vraag na in je omgeving, of plaats een verzoek op Facebook. Je zal versteld staan wat allemaal (gratis) in de aanbieding is.

7. Koop tweedehands. Het loont echt de moeite om een kijkje te nemen in tweedehandswinkels en op internetsites. Je vindt er schoolspullen en kleren in goede of uitstekende staat, en dat voor een prikje.

8. Vergelijk prijzen en winkels. Prijzen vergelijken, brengt altijd op. Kijk op het internet en neem de brochures van de winkels door. Doe je inkopen in de goedkoopste winkel(s).

9. Vermijd (dure) merken. Wat nu ‘in’ is, kost een pak meer en is over enkele maanden vaak weer uit de mode. Ook merkkledij is een pak duurder. Ga op zoek naar even leuke alternatieven aan een scherpere prijs.

10. Groepeer je aankopen en doe groepsaankopen. Als je grote(re) aantallen koopt, kan je betere prijzen bedingen, korting vragen en onderhandelen over de prijs. Zit samen met buren, familieleden of vrienden om te bekijken wat je samen kan aankopen. Er zijn ook scholen die groepsaankopen bij (groot)handelaars organiseren. Teken daarop in, het loont voor je portemonnee.

11. Spreid betalingen. Nog een grote uitgavenpost zijn de activiteiten en hobby’s van je kinderen. Je bespaart door het aantal hobby’s te beperken. En vraag bij de dansschool of in de tennisclub of je het inschrijvingsgeld in schijven kan betalen. Zo komt niet alles samen in de maand september.

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Met deze 11 slimme budgettips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck ga je goedkoop terug naar school.

Mag je portemonnee best wat aankomen?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Meer slimme budgettips: ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen

Met deze 11 slimme budgettips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck ga je goedkoop terug naar school.
“Elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen” – Budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Wil je meer geld overhouden op het einde van de maand, zonder in te boeten op comfort en plezier? Dan is de bestseller ‘Hack je budget’ van (bespaar)expert Sara Van Wesenbeeck hét boek voor jou!

Met de hacks in dit boek:

  • Haal je meer uit je geld
  • Kun je eindelijk weer sparen
  • Word je financieel fit
  • én krijg je ook rust in je hoofd. Want dat is één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt!

Elke dag een beetje rijker, ook in crisistijd? Dit winstgevende boek zet je meteen op weg!

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen.

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert in life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is ook een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland.
Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet!
(c) Afbeeldingen: unsplash