Budgettip Mijn Portemonnee – Van rood naar groen: Snel en duurzaam uit de schulden met 11 slimme tips

Onder nul gaan op je bankrekening of te veel schulden maken, wil je liefst vermijden, want dat kost geld. Voorkomen is dus beter dan genezen. Met deze slimme tips (die je op 13 juni ook in De Zondag vindt) van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck:

 • houd je je bankrekening uit het rood
 • vermijd je extra kosten
 • én creëer je (weer) rust in je hoofd.

Snel en duurzaam uit de schulden met de 11 slimme tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck

Snel en duurzaam uit de schulden: 11 slimme tips

Met deze tips Sara Van Wesenbeeck, budgetcoach en auteur van de bestseller Hack je budget, voorkom je schulden en kun je duurzaam uit de schulden geraken.

 1. Tracht geld lenen zoveel mogelijk te vermijden, want op het eind van je lening heb je altijd meer afbetaald dan het bedrag van je aankoop. Je betaalt immers niet enkel het geleende bedrag terug, maar ook de interest en de kosten.
 2. Spaar eerst en geef dan pas uit. Overweeg je een (dure) aankoop, zet er dan eerst geld voor opzij in plaats van te lenen. Doe de aankoop pas als je voldoende geld bijeengespaard hebt.
 3. Als je toch leent, leen dan slim: wacht tot de rentes laag staan en leen vooral nooit langer dan de levensduur van datgene wat je met de lening hebt gekocht.
 4. Tracht een lening altijd op een zo kort mogelijke termijn terug te betalen, want hoe sneller je terugbetaalt, hoe goedkoper het is.
 5. Ga nooit impulsief een consumentenkrediet aan. Je leent dan meestal kleinere bedragen die je over een kortere periode terugbetaalt (in tegenstelling tot een hypotheeklening die vaak over meer dan 10 jaar loopt). Laat je niet misleiden door die kleine bedragen, want samen kunnen ze een grote schuldenberg veroorzaken.
 6. Overweeg je toch een consumentenkrediet? Probeer eerst enkele maanden te leven zonder het bedrag dat je maandelijks zou moeten aflossen. Zo weet je of die bijkomende maandelijkse uitgave voor jou haalbaar is.
 7. Betaal eerst je oude leningen af voor je een nieuwe afsluit. Vermijd om een nieuwe lening af te sluiten om de oude mee af te betalen.
 8. Ga niet onder nul op je zichtrekening. Elke keer dat je in het rood staat, betaal je extra kosten. Of pak het nog slimmer aan: zeg onder nul gaan bij je bank op.
 9. Heb je schulden? Tracht ze dan zo snel mogelijk af te lossen, want ze wegen niet enkel op je budget maar kunnen ook veel stress en andere problemen veroorzaken.
 10. Als je je schulden sneller wilt afbetalen, zal je je uitgaven zoveel mogelijk willen beperken. Ga na of er kostenposten zijn waarop je (nog) kan besparen.
 11. Lukt het niet om in je eentje uit het rood te geraken: dat is geen schande. Zoek onmiddellijk hulp. Vraag raad bij mensen uit je omgeving die je vertrouwt of bij het OCMW of CAW bij jou in de buurt.

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Gratis budgettips via Whatsapp van expert Sara Van Wesenbeeck - schrijf nu in - www.barkingdogs.be

Mag je portemonnee best wat verdikken?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

Meer slimme budgettips: ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen

Wil je meer geld overhouden op het einde van de maand, zonder in te boeten op comfort en plezier? Dan is de bestseller ‘Hack je budget’ van (bespaar)expert Sara Van Wesenbeeck hét boek voor jou!

Met de hacks in dit boek:

 • Haal je meer uit je geld
 • Kun je eindelijk weer sparen
 • Word je financieel fit
 • én krijg je ook rust in je hoofd. Want dat is één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt!

“Elke dag dat je niets doet, ben je geld aan het verliezen” – Budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Elke dag een beetje rijker, ook in crisistijd? Dit winstgevende boek zet je meteen op weg!

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Hack je budget’, 365 tips om meer uit je geld te halen.

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar, budgetexpert, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is ook een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland.
Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet!
(c) Afbeeldingen: unsplash