Budgettip Mijn Portemonnee: Kijk je automatisch ingevulde belastingbrief altijd na

Check altijd de berekeningen van de overheid op je belastingbrief. Ga er niet van uit dat de overheid alles weet en geen fouten maakt.

Je belastingbrief ontvangen? Lees dan zeker ook deze blogpost.

Belastingbrief: Wat is het ‘Voorstel van vereenvoudigde aangifte’?

Iedere Belgische belastingplichtige moet jaarlijks zijn belastingaangifte invullen. Sinds enkele jaren ontvangen heel wat Belgische belastingbetalers van wie de fiscale situatie zeer stabiel is een ‘Voorstel van vereenvoudigde aangifte’.

  • Dit voorstel valt tussen half mei en begin juni in de bus. Of je vindt het online op MyMinfin.
  • In dat voorstel heeft de overheid jouw belastingen berekend op basis van de fiscale gegevens die ze heeft. Je vindt er ook het te betalen of het terug te krijgen bedrag.

Als je zulk een ‘Voorstel voor vereenvoudigde aangifte’ ontvangen hebt, hoef je zelf geen belastingaangifte meer in te dienen.

Check, check, check je belastingbrief!

Toch is het belangrijk om de berekeningen van de overheid altijd na te kijken. Ga er niet van uit dat de overheid alles weet en geen fouten maakt, of dat ze over alle informatie beschikt die op jouw belastingbrief een plaats moet krijgen.

Zo pak je het aan:

  • Neem er je loonstaten en andere fiscale documenten bij en reken alles na. Dat kost niet veel tijd.
  • Of neem een accountant in de arm om dit samen met jou te bekijken. Laat het je één keer uitleggen zodat je weet hoe je het volgend jaar moet aanpakken.

De rekening op mijn belastingbrief klopt niet

Klopt de rekening niet, of zijn je gegevens onjuist of onvolledig, dan kun je ze aanpassen via de procedure die door de overheid daarvoor is voorzien.

Opgelet: Het corrigeren van onjuiste of onvolledige gegevens moet voor een bepaalde datum gebeuren:

  • Via het papieren antwoordformulier (als je je voorstel per post ontvangen hebt), voor 30 juni 2022
  • Online via MyMinfin (Tax-on-web), voor 15 juli 2022
  • Als je een beroep doet op een accountant, heeft die tot 15 juli 2022 de tijd om je voorstel via Tax-on-web te wijzigen

Zeker doen, want geld waar je recht op hebt, mag je niet aan je laten voorbijgaan!

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Gratis budgettips via Whatsapp van expert Sara Van Wesenbeeck - schrijf nu in - www.barkingdogs.be

Mag je portemonnee best nog wat aankomen?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

Volg Sara Van Wesenbeeck, de eerste Belgische financefluencer, op de socials: ook dat brengt op!

  • Wist je dat budgetexpert Sara Van Wesenbeeck de eerste Belgische financefluencer is? Op Instagram geeft Sara tips en tricks voor een rijker leven dat je zonder moeite bereikt. Volg Sara ook op Instagram en bespaar nog meer!
  • Ook op ‘MijnPortemonnee.be’ op Facebook vind je gratis budgettips van Sara Van Wesenbeeck, aangevuld met budgettips uit de media (artikels zonder betaalmuur) en brandstofalerts (stijging- en daling van de benzine- en dieselprijzen). Liken mag!

Met de slimme budgettips spijs je je portemonnee het hele jaar door zonder moeite.   

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert in life- en budgetmanagement, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen, schooldirecteurs, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van 5 bestsellers: Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget. Ze is ook een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en prettig leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Afbeeldingen: unsplash