19.9.2020 – HLN: De ouderlijke woning uitruimen doe je met advies van organizing expert Sara Van Wesenbeeck

Deskundig advies voor het uitruimen van de ouderlijke woning krijg je van organizing expert Sara Van Wesenbeeck in Het Laatste Nieuws

In de rubriek ‘Comme il faut’ van journaliste Lene Kemps in Het Laatste Nieuws stelt een lezer deze vraag:

“Na de dood van mijn moeder maak ik met mijn broer het huis leeg. Een hele klus die ook emotioneel zwaar weegt. Meubels kan je verkopen, maar wat doe je met de zaken die voor hen belangrijk waren, maar waar je eigenlijk niets mee kan: de vele doopkaartjes, communie- en doodsprentjes en postkaarten… Om van de vele foto’s en dia’s nog maar te zwijgen. Het voelt niet goed aan om ze weg te gooien, maar je kan het toch moeilijk allemaal bijhouden. Enige suggesties?”

Hoe maak je het afscheid nemen van spullen (en herinneringen) uit de ouderlijke woning makkelijker?

“Trek in elk geval genoeg tijd uit voor dit proces”, adviseert professional organizer Sara Van Wesenbeeck in Het Laatste Nieuws. “Laat je niet onder druk zetten. Je wil geen spijt hebben dat je sommige zaken te snel hebt weggegooid.”

Lees hier de andere organizingadviezen voor het uitruimen van de ouderlijke woning van organizing expert Sara Van Wesenbeeck in Het Laatste Nieuws.