Life coach Sara Van Wesenbeeck op Nina.be: Uitstelgedrag: zo maak je er komaf mee

Niet alleen studenten, maar 95% van de bevolking kampt met uitstelgedrag: zo maak je er komaf mee

Studenten politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit Gent zullen vanaf dit academiejaar al na zes weken les verplichte examens hebben. Daarmee wil de universiteit de studenten sneller achter de studieboeken krijgen en uitstelgedrag voorkomen.

Brengt jouw uitstelgedrag je ook vaak in de problemen? Hoog tijd om actie te ondernemen met het vierstappenplan tegen uitstellen van life coach Sara Van Wesenbeeck. Je vindt het nu ook op Nina.be, maar we lichten hieronder al een tip van de sluier.

Tackle je uitstelgedrag met het vierstappenplan tegen uitstellen van life coach Sara Van Wesenbeeck

Je uitstelgedrag aanpakken, doe je in vier stappen (je leest het ook in ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’ van Sara Van Wesenbeeck):

STAP 1: Maak plannen en stel doelen

Met een plan en een doel voor ogen, ben je veel minder bezig met zaken die niet belangrijk zijn om dat doel te bereiken. De kans dat je gaat uitstellen neemt af en je verspilt minder energie aan irrelevante dingen.

STAP 2: Kies de juiste mindset

Zet je hoofd in de juiste versnelling. Werk aan je motivatie en leg smoezen naast je neer door je zelfvertrouwen op te krikken.

STAP 3: Bereid jezelf goed voor

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook hier. Om je uitstelgedrag een stapje voor te blijven, is het van belang dat je je uitstelpatroon leert kennen en oplossingen bedenkt voor de momenten waarop je makkelijker uitstelt.

STAP 4: Maak je omgeving klaar om te starten

Om effectief met een bepaalde taak te starten is een optimale, startklare omgeving een must. Leg alles klaar en verwijder alle mogelijke bronnen van afleiding uit je omgeving.

Uitstellen duurzaam aanpakken? Lees meer op Nina.be

Ga aan de slag met het actieplan tegen uitstelgedrag van life coach Sara Van Wesenbeeck op Nina.be.