Life coach Sara Van Wesenbeeck in Jij&Wij magazine: “Elk mens heeft het recht te mogen plannen”

Minder stress en een betere worklife-balans met de tips van life coach en auteur Sara Van Wesenbeeck in Jij&WijHoe combineer je een drukke baan met een fijn sociaal leven en voldoende tijd voor jezelf? Volgens Sara van Wesenbeeck – de Belgische schrijfster van ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’ en ‘Rust in je huis en je hoofd’ – worstelen steeds meer mensen met deze vraag. Zij ziet de grenzen tussen werk en privé vervagen. ‘Op een gegeven moment krijg je het niet meer rond.’

Dat lees je deze maand in het interview met life & business coach, personal organizer en auteur Sara van Wesenbeeck in Jij&Wij, magazine van het pensioenfonds van de medewerkers in de Nederlandse detailhandel.

Hoofdredacteur Jorinde Crum voegt er dit nog aan toe: “In het interview met Sara van Wesenbeeck op pagina 42 wordt de mobile telefoon genoemd als een van de redenen waarom we het zo druk hebben. ‘Het vervuilt je vrije tijd, en vervaagt de grens tussen werk en privé’, zegt Sara. En ik denk dat ze gelijk heeft.”

“Elk mens heeft het recht te mogen plannen”

Onregelmatige werkschema’s, dienstroosters die op het laatste moment aan medewerkers gecommuniceerd worden… In de retail en de detailhandel weet je pas vlak van tevoren waar je aan toe bent.

“Mensen staan voortdurend in stand-bystand, omdat ze pas vlak voordat ze gaan werken weten waar ze aan toe zijn”, zegt Sara Van Wesenbeeck in het interview in Jij&Wij. “Je bent daardoor niet vrij in je hoofd en is het lastig om grip te krijgen op je geluk en gezondheid. Ik vind dat elk mens het recht moet hebben om te kunnen plannen.”

Nuttige tips voor een betere worklife-balans en voor meer rust in je hoofd

Wil je ook de oorzaken kennen van de drukte in je hoofd, én wil je de drukte temmen? Of mag de combinatie van arbeid en privéleven anders? Of ben je op zoek naar rust in je hoofd?

Ga dan aan de slag met de adviezen van life & business coach, organizing expert en auteur Sara Van Wesenbeeck in Jij&Wij, Nederlands magazine van het pensioenfonds van de detailhandel.

Lees hier het interview met Sara Van Wesenbeeck