Dé ideale worklife-balans: een illusie?

Life & business coach, professional organizer, mediator, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck over worklife-balans op NPO Radio 1

Op 22 april was life & business coach Sara Van Wesenbeeck (rechts op de foto) als expert work-life te gast in het radioprogramma ‘Radar’, het consumentenmagazine van de Nederlandse NPO Radio 1.

Thema: hoe creëer je een ideale worklife-balans?

Samen met presentatrice Mischa Blok (links op de foto) en de luisteraars ging Sara op zoek naar de ‘ideale’ worklife-balans en gaf ze advies om rust in je hoofd te vinden.

Aan de slag

Enkele adviezen van life & business coach Sara Van Wesenbeeck uit de radiouitzending:

  • “Dé ideale worklife-balans bestaat niet. Het probleem ligt onder meer in het woord ‘ideaal’. Daarin leggen we de lat voor onszelf erg hoog. Maak het vooral haalbaar, leefbaar, zorg dat je je er goed bij voelt, dat je gelukkig bent. En dan is het uiteraard een zoektocht, hoe ga ik het aanpakken.”
  • “De smartphone is echt wel een boosdoener als het gaat om het vinden van de balans tussen werk en privé. We nemen door die smartphone ons werk mee naar privétijd. We laten onze privétijd constant ‘vervuilen’ door het werk. Gebruik je privétijd waarvoor die dient: om je batterijen op te laden.”

Kijk en luister mee naar de adviezen van Sara Van Wesenbeeck

Dé ideale worklife-balans: een illusie? De smartphone, boosdoener van een verstoorde work-lifebalans?

Kijk en luister mee naar de visie en de nuttige tips van Sara Van Wesenbeeck op ‘Radar’, NPO Radio 1.