Tips voor spitsuurvrouwen op Radio Nostalgie

Radio Nostalgie: Nuttige tips voor spitsuurvrouwen van life & business coach Sara Van Wesenbeeck

“Moeders ervaren meer stress dan vaders”, kopt Het Laatste Nieuws naar aanleiding van een groot Amerikaans onderzoek bij 12.000 ouders.

Radio Nostalgie vroeg meer tekst en uitleg bij dit onderzoek aan life & business coach, professional organizer en auteur van ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’ Sara Van Wesenbeeck die zich als coach van drukbezette vrouwen en als auteur in het thema ‘spitsuurvrouwen’ heeft verdiept.

“Dat moeders meer druk ervaren dan vaders als ze met hun kinderen bezig zijn, blijkt ook uit de tijdsbestedingsonderzoeken in de Lage Landen”, vertelt life & business coach en professional organizer Sara Van Wesenbeeck op radio Nostalgie. “Vrouwen vervullen een extra rol, waarbij ze ruim 10 uur per week meer dan mannen besteden aan de zorg voor de kinderen en het huishouden. Moeders vullen hun vrije tijd voornamelijk met zorgtaken en die zijn vaak versnipperd van aard. Daardoor krijgen moeders weinig dingen écht gedaan. Naast die extra rol, het extra takenpakket, legt ook die ‘versnipperdheid’ veel meer druk op de schouders van moeders en dat kan leiden tot ongezonde aanhoudende stress.”

Luister mee naar het interview met life & business coach en organizing expert Sara Van Wesenbeeck op Nostalgie…

Lees ook Sara’s blogpost ‘Je drukke gezin en werk de baas: 11 nuttige tips’.