‘Escargotteer’ wat meer voor een geslaagd weekend

‘Escargoter’ is in 2015 verkozen tot één van de nieuwe Franse woorden. “Doe alles op een slakkengangetje”, dat spreekt tot de verbeelding.

Op vrijdagavond kan dat betekenen dat je eerst wat ballast overboord gooit:

  • Klap je agenda dicht
  • Laat het werk los
  • Vervang ‘moeten’ door ‘mogen’
  • Trek de stekker uit het stop-contact…

Naarmate je hoofd leger wordt, wordt de aandacht voor je omgeving scherper en vind je de nodige rust om het weekend laid back aan te vatten. Nu kun je ten volle genieten en je batterijen weer opladen.

Misschien heb ook jij wel zin om tijdens het weekend wat vaker te ‘escargotteren’? Doen! Het loont zeker de moeite.

(Doe het aan de hand van mijn tips: ‘7 bouwstenen voor een weekend zonder stress’.)

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
© Afbeelding: Shutterstock Tatyana Yamshanova