Eindejaar zonder spitsuur: Tip 2 – Plan (creatief)

 

Hoe krijg je het drukke eindejaar gecombineerd met een drukke agenda op het werk en een (veeleisend) gezin? Ga aan de slag met mijn adviezen (elke dag één op www.saraslifesavers.be) en haal tijdens het eindejaar het ‘spitsuur’ uit je leven.

 

TIP 2 – Plan (creatief)

 

Bereid je feestdagen goed voor. Begin vandaag nog met plannen. Door te plannen neem je de touwtjes zelf in handen en heb je meer controle over je (vrije) tijd. Gebruik je agenda, thuis en op het werk.

 

Maak een lijst met wat er voor en tijdens de feestdagen nog moet gebeuren, wanneer het klaar moet zijn en welke acties je moet ondernemen.

 

Wat moet je op het werk nog zeker voor het eind van het jaar afwerken? Welke feestdagen ga je vieren? Waar breng je ze door? Op welke dagen? Wie nodig je uit? Zijn je kinderen tijdens de feestdagen bij jou of bij de andere ouder? Wie wil je een cadeau geven? Hoe wordt het geven van cadeaus geregeld? Wie zorgt voor de feestmaaltijden?

 

Leg de grote lijnen nu zeker al vast, de details volgen later.

 

Wees creatief

 

Wees ook creatief bij het plannen. Heb je een te drukke agenda? Stel het kerstfeest met de familie bijvoorbeeld enkele weken uit. Stel meteen ook een datum voor om er geen loze belofte van te maken.

 

Lees meer

 

  • Creatief met plannen tijdens het eindejaar? Lees nog meer tips in mijn artikel in Libelle van deze week.