Eindejaar zonder spitsuur: Tip 1 – Begin op tijd

 

Nu december uit de startblokken is en de Sint zijn plicht vervuld heeft, komen de feestdagen stilaan ‘in the picture’. Maar hoe krijg je Kerst en Nieuw gecombineerd met een drukke agenda op het werk en een (veeleisend) gezin?

 

Tijdens de laatste weken van het jaar heb je immers nog zo veel te doen, moet je nog zoveel afronden en organiseren en heb je er veel te weinig tijd voor. De gedachte alleen al bezorgt je stress, stress, stress.

 

Toch hoeft dat stressgevoel niet te overheersen!

 

Met mijn adviezen (elke dag één op www.saraslifesavers.be) kun je ook tijdens het eindejaar het ‘spitsuur’ uit je leven halen.

 

TIP 1 – Begin op tijd

 

Als je een relaxt eindejaar wil zonder ‘spitsuur’, dan is het zaak om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Begin liever te vroeg dan te laat.

 

Wacht niet tot het allerlaatste moment om bijvoorbeeld je eindejaarsaankopen te doen, je feestjes voor het eindejaar te organiseren, je huis op te ruimen of je vakantie op kantoor voor te bereiden.

 

Zo vermijd je onnodige stress en kun je met volle teugen genieten van de bijzondere momenten die het einde van het jaar rijk is.

 

(Op zoek naar een leven zonder spitsuur? Lees ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’. Ook voor spitsuurmannen!)