Pleidooi voor pauze

In de Nederlandse krant De Telegraaf houd ik vandaag een ‘pleidooi voor pauze’. De krant interviewde me naar aanleiding van de publicatie (twee weken geleden) van mijn nieuwste boek ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’.

Illusie

We leven met de illusie dat we extra minuten en seconden kunnen winnen door altijd maar door te gaan, door achter onze laptop te lunchen en nooit te pauzeren.

Wie geen pauzes neemt, denkt dat hij goed bezig is. Meer nog: pauzeren is uit den boze, want het is puur tijdverlies. Toch?

De kunst van het stoppen

Maar wist je dat je juist veel meer gedaan krijgt en dat je ook effectiever kunt werken als je de ‘kunst van het stoppen’ (*) leert?

Gun jezelf dus regelmatig een pauze, liefst elke keer als je concentratie verslapt (dat is ongeveer om het uur).

Verlies dus (schijnbaar) tijd om tijd te winnen… Dàt is de (en een) kunst!

Pleidooi voor pauze van coach Sara Van Wesenbeeck in De Telegraaf

Lees mijn pleidooi voor pauze in De Telegraaf. (log eerst gratis in op de website van De Telegraaf om het artikel te kunnen lezen)

Lees meer: 16 slimme redenen om een pauze te nemen

Waarom is het goed om regelmatig te pauzeren?

Je leest het in de blogpost ‘Trek de stekker uit het stop-contact‘ van personal coach en expert life management Sara Van Wesenbeeck.

Niet te missen voor iedereen die wil werken aan een leven met minder stress.

 

(*) In mijn boek ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’ wijd ik een volledig hoofdstuk aan ‘de kunst van het stoppen’ (en ook een hoofdstuk aan ‘de kunst van het starten’ en een aan ‘de kunst van het doorgaan’. Later meer daarover.).

 

Over de auteur: Life en business coach - Mediator - Professional organizer - spreker - auteur - Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is personal coach, erkend bemiddelaar, expert in life en budget management, organizing expert, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, spitsuurvrouwen en spitsuurprofessionals, ondernemers, artsen, schoolleiders, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland.
Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en prettig leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.