Terug naar school? Haal het spitsuur uit je ochtend!

 

Hou deze week mijn blog ‘Sara Lifesavers’ goed in de gaten, want hij levert je – onder meer bij de start van het nieuwe schooljaar – heel wat persoonlijke winst op!

 

TIP 3 – Haal de stress uit je ochtend

 

De ochtend is in bijna elk gezin een van de drukste momenten van de dag. In een uur of minder moet je het hele gezin, inclusief jezelf, bepakt en bezakt, frisgewassen en vooral rustig én op tijd de deur uit zien te krijgen.

 

Dat is bijna onbegonnen werk, zeker als je – zoals de meeste mensen – ’s ochtends niets plant, alleen maar holt en met één oog op de klok al te grote rampen probeert te vermijden.

 

Leid voortaan de hectische ochtendspits in goede banen, want de ochtend bepaalt het succes van de rest van je dag én van die van je huisgenoten.

 

Bereid voortaan ’s avonds al zo veel mogelijk voor:

  • dek ’s avonds de ontbijttafel
  • leg je kleren klaar (zodat je ’s morgens niet nog een broek hier en een blouse daar moet staan strijken of naar propere sokken hoeft te zoeken)
  • vraag je kinderen om hun boeken- en/of sporttassen klaar te zetten
  • geef je sleutelbos een vaste plaats (dan hoef je er niet naar te lopen zoeken)…

 

Deze acties kosten je ’s avonds nauwelijks tijd en ’s ochtends ben je een pak rustiger en stap je voortaan zonder stress de deur uit. Daar plukken jij én je huisgenoten de vruchten van, een hele dag lang!

 

Mijn vorige tips voor ‘een (school)jaar zonder stress’ gemist? Lees ze hier: