Ik zie ik zie wat jij niet ziet…

 

Ga jij ook nooit de deur uit zonder nog snel je handtas mee te graaien, je sacoche gezwind over je schouder te gooien of je tas elegant langs je arm heen te hangen? Neem jij dan ook steevast je portemonnee, sleutelbos, smartphone, lippenstift, handcrème, zakdoeken, kam, parfum en deo als trouwe bondgenoten met je mee?

 

En alsof dat nog niet volstaat, ga je als bekommerde mama, zelfbewuste vrouw en liefhebbende partner hoogst waarschijnlijk nog een heleboel andere zaken in je handtas bewaren, zoals allerlei klanten- en bankkaarten, rekening en tickets, knabbels voor een plotse geeuwhonger, losse papiertjes met aantekeningen, snoepjes, brieven, paperclips, artikels en andere schrijfsels die je absoluut nog moet lezen, haarspelden en elastiekjes, pampers voor je jongste…

 

 

Wie zoekt die vindt (niet)

 

Op die manier hangt er vaker een ‘rommeltje’ aan je schouder of arm te bengelen dan een overzichtelijke handtas.

 

Volgens Brits onderzoek besteedt een vrouw maar liefst 76 dagen van haar leven aan het zoeken van spullen in haar handtas, een gemiddelde van vier en een halve minuut elke dag. Volgens datzelfde onderzoek spelen vrouwen het vaakst hun sleutels kwijt, gevolgd door telefoons, make-up, parfum en portefeuilles.

 

 

Weg met tijdverlies

 

Je kunt vanaf nu al dat scharrelen en rommelen en tijdverlies vergeten, want onlangs deed ik een ontdekking die licht in de duisternis brengt: een kleine maar fijne ‘handtaslamp’ wijst je zo de weg in je tas. Echt handig! Ik was meteen verkocht.

 

Je opent je tas, raakt de lamp even aan en… je vindt zonder tijdverlies weer de weg in de catacomben van je tas – de handtaslamp gaat na enkele seconden vanzelf weer uit. Lijkt me meteen ook allerminst een fout eindejaarscadeau te noemen ;-).

 

 

Vereenvoudig je leven

 

Nu ja, ook al is de handtaslamp je reddende engel in deze donkere dagen en kun je er tijd mee winnen, toch is het ook wenselijk om alle spullen in je handtas eerst en vooral wat op orde te hebben.

 

Zo zet je je handtas naar je hand:

 

  • Kieper je tas om op de tafel.

 

  • Maak verzamelingen van de spullen die bij elkaar horen. Gooi ondertussen weg wat weg mag. Leg alles opzij wat je ergens anders wilt bewaren.

 

  • Zorg ook voor enkele kleine tasjes waarin je alle spullen kwijt kunt die terug in je handtas mogen. Een tasje voor je make-up, een etui voor je pennen, een portemonnee voor je kleingeld, een handige portefeuille of etui waarin je al je betaal- en andere kaarten kunt bewaren.

 

  • Voorzie ook een plastic mapje of envelop om je rekeningen in te verzamelen.

 

  • Een notitieboekje waarin je al je notities neerpent, helpt om geen losse papiertjes meer in je tas te hebben..

 

  • En geef je smartphone, sleutelbos en bankkaart een vaste plaats in je handtas en – niet vergeten – leg ze na gebruik meteen terug op die plaats.

 

Deze organizing-actie is klaar in een wip.

 

Maak er een wekelijkse gewoonte van het organiseren van je handtas en je leven zal een pak (ver)lichter zijn.