Altijd druk, druk, druk? Dan is dit beslist iets voor jou!

Altijd druk, druk, druk en nooit eens tijd voor ontspanning? Lijdt je creatieve talent stilaan onder de druk van het alledaagse bestaan? Door je tijd slim te managen, kun je die ballast van je schouders halen en in je hoofd meer ruimte creëren voor creativiteit.

 

Je tijd slim managen, kun je leren! Kom op 14 november 2013 naar mijn workshop op ‘Creative Ville’ van Flanders DC. In deze stad voor creatief (ondernemers)talent ontmoet je mensen die je een eind op weg willen helpen. Ik ben een van hen.

 

Mijn workshop ‘Yes you can… have it all!’ zit boordevol concrete en slimme tips, checklists, weetjes die jouw creativiteit laten renderen. Schrijf NU in! (het aantal plaatsen is beperkt!).

 

Maar…  ik laat je niet tot 14 november wachten om aan de slag te kunnen. Hier zijn alvast vijf timemanagement l!fesavers om je op weg te zetten:

 

L!FESAVER 1 – A (wo)man needs a plan

Als je jezelf, je werk en dus ook je tijd slim wil managen, is plannen belangrijk. Gebruik daarvoor altijd je agenda. Met een slimme (haalbare) planning ben je je ‘tijdvreters’ een stap voor en blijf je meester over je tijd.

 

L!FESAVER 2 – Verdeel een taak in hapklare brokken

Tijd juist inschatten is één van de grootste uitdagingen bij timemanagement. Aan het begin van een project lijkt de deadline nog erg veraf, maar die nadert sneller dan verwacht. Door projecten op te delen in kleinere deelprojecten en die naar concrete acties te vertalen, blijf je makkelijker op schema. Een taart snijd je immers ook in kleine stukken voor je ze opeet.

 

L!FESAVER 3 – Durf je af te sluiten

Staat jouw e-mailprogramma ook altijd open, omdat je elke mail wil beantwoorden van zodra die in je mailbox valt? Toch stopt de wereld niet met draaien als je even offline gaat. Integendeel, je hebt eindelijk tijd om je taken afgewerkt te krijgen én je creativiteit de vrije loop te laten. Wie het aandurft, wint al-tijd!

 

L!FESAVER 4 – Geef al je spullen een vaste plaats

Loop je ook de hele dag te zoeken naar je sleutelbos, je smartphone of naar losse papiertjes waarop je ideeën hebt gekrabbeld? Geef al je spullen voortaan een vaste plaats, en – zeker niet vergeten – leg ze na gebruik altijd meteen terug op die plaats. Op die manier win je zeeën van tijd.

 

L!FESAVER 5 – Leer te starten met stoppen

Een week waarin je zestig uur werkt, kan voorvallen, maar het wordt best geen regelmaat. Het is slimmer om efficiënter te werken dan na een aantal nachten doorwerken de rekening gepresenteerd te krijgen in de vorm van een griepje. Slaap voldoende, neem regelmatig pauzes en creëer een ‘stoproutine’ om tijd te maken voor het opladen van je batterijen. Ook dat levert op alle gebied ‘winst’ op.

 

Tot slot nog dit: je tijd slim managen kun je leren! Je zal een beetje tijd moeten investeren om het onder de knie te krijgen, maar ook daarvoor reik ik je op mijn workshop slimme en praktische tips aan.

 

Dit is er alvast een:  Maak het haalbaar en pak één actie per keer aan. Geef vooral niet op, ook niet als je eens een dag toegeeft aan de drang om je mails meteen te beantwoorden.

 

Veel succes!

 

Sara.