Ik voel me vandaag wat (minder) PLAT(zak), schat!

Blogpost Ik voel me wat PLAT schat

 

Een van de banden van mijn auto was aan vervanging toe. Tijdens het wachten bij de bandencentrale viel mijn oog op een display met postkaarten met wel erg opvallende teksten “Ik voel me wat PLAT vandaag.” “Wie is er hier de LEEGLOPER?” “Schat, ik krijg te weinig LUCHT!”

 

Daar moest ik meer over weten ;-).

 

De tekst op de achterkant van de kaarten liet minder aan de verbeelding over, en bevatte goed nieuws: “Check maandelijks je bandenspanning, dan gaan je banden langer mee en daalt de CO2-uitstoot omdat je minder verbruikt. Da’s goed voor het milieu. Bovendien bespaar je zo tot 300 euro per jaar. En da’s dan weer goed voor je portemonnee!”

 

De postkaarten maken deel uit van de campagne ‘Blaas ‘m op’ van Recytyre vzw (non-profit beheersorganisme voor afvalbanden in België). Recytyre wil ons motiveren om de bandenspanning van onze auto’s regelmatig te controleren. Dat levert op alle gebied winst op: voor het milieu, voor je veiligheid én voor je portemonnee.

 

Ook in ‘Het slimme budgetboek’ heb ik deze l!fesaver vermeld. Toch is het altijd goed dat we er nog eens aan herinnerd worden dat kleine gewoonte- veranderingen ons zonder moeite heel wat geld kunnen opbrengen, in dit geval maar liefst 300 euro, elk jaar opnieuw.

 

Maar nu komt de kat op de koord: uiteraard weet je ook wel dat de juiste bandenspanning goed is voor je veiligheid, voor het milieu en voor je portemonnee, alleen… moet je er wel aan denken om die regelmatig te controleren! En wie zichzelf een beetje kent, weet dat het op dat vlak meestal fout loopt ;-).

 

Wel, nu heb je echt geen excuus meer om het te vergeten, want als je dat wenst, wil Recytyre je zelfs elke maand per sms laten weten dat je banden aan frisse lucht toe zijn. Ze doen dat gratis en – volgens Recytyre – zul je aangenaam verrast zijn door de inhoud van de sms-berichten.

 

Ben je overtuigd? Dan is het tijd voor actie!

 

Met deze kleine ‘investering’ win je elk jaar makkelijk 300 euro:

  • Een halve minuut van je tijd om de (gratis) sms-dienst te activeren. (*)
  • Een keer per maand even bij de garage langslopen om je bandenspanning te (laten) controleren (als je het lief vraagt, doet je garagehouder het wellicht gratis, anders kost het in een tankstation 50 eurocent, dat maakt in totaal 6 euro per jaar).

(*) Nog tot volgende week kun je trouwens deelnemen aan een wedstrijd om een gratis set winterbanden te winnen. Klik op dezelfde pagina door naar ‘Win een set winterbanden’.

 

Altijd goed om van zulke berichten LUCHT te krijgen. Ik voel me plotsklaps wat minder PLAT(zak) vandaag, schat. En jij?