Zonder stress terug naar school

ZONDER STRESS TERUG NAAR SCHOOL: 8 slimme tips

 

– LUISTER MEE –

Luister mee naar de anti-stress-tips (en budgettips)

van personal coach Sara Van Wesenbeeck

in ‘De ochtendshow’ van Q-Music.

 

 

Wat vliegt de tijd! Het lijkt wel of de vakantie nog maar net begonnen is en nu moet je alweer klaarstaan voor school en werk, een hectische tijd tegemoet. Voor gezinnen is het geen sinecure om opnieuw in de werk-en schoolroutine te komen.

 

Geef stress geen kans met deze 8 slimme anti-stress-tips van Sara Van Wesenbeeck, life & business coach, bemiddelaar, professional organizer, spreker en auteur van onder meer ‘Het slimme organizing boek’ en ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’.

 

 

 TIP 1 – Vermijd de ratrace

 

Wacht niet tot de laatste week van de vakantie of de eerste week van september om nieuwe kleren en schoolspullen voor de kinderen te kopen. Plan zulke aankopen op andere, meer rustige momenten en spaar tijd, stress en zelfs geld.

 

Vind rust bij de gedachte dat veel spullen op je terug-naar-school-lijst – zoals schoenen en jassen – gerust ook de komende weken of maanden aangekocht kunnen worden, of dat je ze wellicht nog in de kast hangen hebt.

 

 

TIP 2 – Maak je huiswerk

 

Georganiseerd blijven is de sleutel tot goed gezinsmanagement. Drukke gezinnen hebben drukke planningen. Niet makkelijk om het overzicht te bewaren.

 

Ga de uitdaging aan om voor het hele gezin een overzichtelijke planning op te stellen. Vermeld daarop alle afspraken, (buitenschoolse) activiteiten, (school)vakanties, uitjes, optredens, verjaardagen, afspraken met dokter en tandarts, verplichtingen, verjaardagspartijtjes en vergeet zeker niet ook je me-time te noteren. Deze planning geeft overzicht én rust in je hoofd, een heel (school)jaar lang.

 

 

TIP 3 – Denk strategisch

 

Vermijd het over-programmeren van je kinderen en jezelf. Organiseer een gezinsvergadering en bespreek de planning en wensen met het hele gezin. Zorg dat er in de planning nog voldoende tijd overblijft voor huiswerk, quality time met het gezin, tijd om niets te doen en op adem te komen. Daar plukt iedereen de vruchten van.

 

 

TIP 4 – Delegeer

 

Spreek met andere ouders, buren of vrienden af om te carpoolen naar de activiteiten van je kinderen. Maak ook hier goede afspraken en giet dit meteen in een overzichtelijke planning. Zo help je jezelf en ook andere ouders vooruit en zullen je kinderen geen enkele afspraak moeten missen.

 

 

TIP 5 – Wees slim

 

Stel niet uit wat je meteen kunt doen. Tijdens de vakantie maakt het niet uit dat je wat later opstaat, dat het eten wat later op tafel komt. Daarom zal het tijdens de eerste weken van het schooljaar erg verleidelijk zijn om dingen uit te stellen, maar dat brengt je in deze drukke tijden geen stap verder.

 

Pak dus aan wat je meteen (binnen 2 minuten) kunt doen, stel zo weinig mogelijk uit. Je zult heel wat meer gedaan krijgen met als resultaat minder stress en meer tijd voor de leuke dingen van het (gezins)leven.

 

 

TIP 6 – Plan vooruit

 

De rust tijdens een (school)ochtend heb je te danken aan een goede voorbereiding vooraf. Leg de avond voordien de kleren klaar voor jezelf en voor je kinderen, dek de ontbijttafel, maak de boekentassen en sportzakken op voorhand klaar, ruim je huis ’s avonds op, bereid zoveel mogelijk de lunch en versnaperingen van de dag erop voor.

 

Vraag aan je kinderen en partner om hierbij zeker een handje te helpen. Bereid af en toe ook eens een extra portie soep of spaghetti en vries die in, dan heb je een voorraad om op terug te vallen als het een keer te druk is en je geen zin hebt om te koken.

 

 

TIP 7 – Stel prioriteiten

 

Maak ook van je eigen welzijn een prioriteit en vergeet niet om ook tijd te maken voor jezelf. Sporten, lezen, een uitje met je partner… Het is belangrijk om tijd te maken om je batterijen regelmatig op te laden zodat je het hoofd kunt (blijven) bieden aan de vele uitdagingen van je actieve gezin en de combinatie met een drukke baan. Leg je me-time in je agenda vast, want je hebt er recht op.

 

 

TIP 8 – Blijf kalm

 

Verlies je gevoel voor humor niet, zelfs al gaat er ondanks al je voorbereidingen toch nog wat mis. Word niet boos, maar denk aan al die keren dat het wél goed ging. Laat één onverwachte gebeurtenis niet de rest van je dag en die van je huisgenoten om zeep helpen. Morgen is er immers weer een dag en krijg je een nieuwe kans.

 

 

Dé WORKSHOP VOOR DE SPITSUURVROUW


Is hollen Life en business coach - Professional organizer Sara Van Wesenbeeck - Foto Ellen Goegebuer2door het leven de enige sport die je beoefent? Ben je op slaapdieet en doe je aan laptop-lunchen en multitasken in de hoop elke dag nog wat extra tijd te winnen? Lijkt je leven, net als dat van veel vrouwen, één langgerekt spitsuur? Dan is de ‘Workshop voor de spitsuurvrouw‘ beslist iets voor jou!

 

Tijdens deze unieke workshop leert life & business coach, erkend bemiddelaar, professional organizer en auteur Sara Van Wesenbeeck je om de spitsuurmomenten in je leven en werk beter te managen. Je combineert voortaan vlot al je rollen, vindt rust en evenwicht én houdt weer tijd over voor datgene wat er echt toe doet.

 

Deze workshop is een absolute mustfollow voor elke vrouwelijke manager, leidinggevende of professional die weer zelf de regisseur wil worden van haar leven!

 

Deze workshop bijwonen?

 

Life & business coach, personal organizer, trainer en auteur Sara Van Wesenbeeck geeft ‘De workshop voor de spitsuurvrouw’ op:

 

  • dinsdag 25 oktober 2016 – Gent (Holiday Inn) – Deze workshop is volgeboekt!
  • woensdag 26 oktober 2016 – Gent (Holiday Inn)
  • maandag 24 april 2017 – Gent (Holiday Inn)

 

De workshop duurt van 9.00 tot 17.00 uur. Kostprijs: 735 euro (inclusief lunch, drank en versnaperingen, exclusief 21% btw). Wie de workshop bijwoont, krijgt ook een gratis exemplaar van Sara’s boek ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’.

Deze workshop is een absolute mustfollow voor elke vrouwelijke manager, leidinggevende of professional die weer zelf de regisseur wil worden van haar leven!

 

Schrijf hier in voor ‘De workshop voor de spitsuurvrouw’ (organisatie en inschrijvingen van bovenstaande workshops worden verzorgd door het IFBD, Institute for Business Development).

 

 

LEES MEER

 

Het handboek voor de spitsuurvrouw - Sara Van Wesenbeeck

 

 

 

 

 

CONTACT

 

Maak van dit jaar je beste ooit! Organiseer jezelf, je werk, je gezin, je budget, je tijd. Life & business coach, bemiddelaar en professional organizer en auteur Sara Van Wesenbeeck coacht je met kennis van zaken op weg naar een leven met minder stress en meer quality time.

 

Contacteer Sara: