Budget-websites en links

Op zoek gaan op het internet is ook een slimme budgetgewoonte. Daar kun je makkelijk prijzen vergelijken én vind je schatten aan budgettips om je budget te laten aangroeien.

 

Professional organizer en (budget)coach Sara Van Wesenbeeck verzamelde deze interessante websites en links voor jou:

 

TELEVISIEPROGRAMMA’S

 

 • Verdien geld door je slim te organiseren, slim te shoppen en slim te genieten

Op 7 maart 2012 coachte professional organizer Sara Van Wesenbeeck radiopresentator Sam De Bruyn (Studio Brussel) in het tv-programma ‘VOLT’. Op het einde van de coachingdag had Sam maar liefst 165 euro verdiend!

 

 • Slim shoppen 

Op 3 november 2012 stond ‘Het slimme budgetboek’ van professional organizer en coach Sara Van Wesenbeeck centraal in een reportage in het VTM Journaal. Sara geeft slimme shoppingtips om meteen mee aan de slag te gaan en je budget in evenwicht te houden.

 

 • Waarom blijven we spullen kopen?

Spullen kosten geld en toch blijven we ze kopen. Enig idee wat je door de jaren heen allemaal in huis hebt gehaald? Kunstenares Judith de Leeuw zocht het uit in haar  documentaire ‘Overal spullen’, waarin ze haar persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen spullen en mensen laat zien. Wat moet je doen als je al je spullen telt en ontdekt dat ze in lengte maal breedte maal hoogte niet in je huis passen?

 

INTERESSANTE WEBSITES

 

 • bondbeterleefmilieu.be – Bond Beter Leefmilieu is de federatie van 150 milieu- en natuur- verenigingen in Vlaanderen. De BBL wil bewijzen dat milieuvriendelijk leven binnen ieders handbereik ligt.
 • brandstofprijzen.beOp deze website zoek je gratis de brandstofprijzen op van de Belgische tankstations in (de buurt van) je gemeente.
 • consumentenbond.nl – De Consumentenbond komt op voor de belangen van alle consumenten in Nederland, zodat ze makkelijker keuzen kunnen maken, met respect voor mens en milieu. Je vindt er vele nuttige tips.
 • dankbank.be – Verhoog je persoonlijk dankkapitaal op de Dankbank van de Bond Zonder Naam.
 • energiesparen.beOp deze website van het Vlaams Energie Agentschap vind je tips om energiezuinig te leven, te bouwen en te verbouwen, informatie over subsidies…
 • fietsersbond.be – Laat de auto eens wat meer thuis, daar win je heel wat geld mee! De Vlaamse Fietsersbond zet zich elke dag in om fietsers te stimuleren om te blijven fietsen en niet-fietsers te overtuigen om de fiets te nemen voor korte verplaatsingen.
 • frankdeboosere.be –  Voortaan heb je geen excuus meer om de fiets thuis te laten. VRT-weerman Frank De Boosere bewijst aan de hand van zijn eigen ervaring dat het in onze streken minder regent dan je denkt.
 • koopniets.nl – Koop minder (of helemaal niets) en win heel wat geld! Doe mee met de Internationale Niet-Winkeldag op de laatste zaterdag van november (dit jaar op 26 november
 • letsvlaanderen.be – Ruil je kennis en kunde met anderen op een eigentijdse manier. LETS staat voor ‘Local Exchange Trading System’.
 • milieucentraal.nl – Voor wie op zoek is naar informatie, tips en cijfers om milieuvriendelijk te leven en zuiniger om te springen met energie (en zo dus geld te winnen).
 • nibud.nl – Interessante website van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting in Nederland met een schat aan praktische informatie over geld en geldzaken.
 • otodirect.nl – Vergelijk autoverzekeringen op deze onafhankelijke website. De website bevat alleen informatie voor de Nederland.
 • repaircafe.be – Herstel in plaats van weg te gooien. Neem deel aan het ‘Repair Café’. Elke eerste zondag van de maand kan je met je kapotte spullen terecht in Elsene (en vanaf 1 december 2012 ook in Antwerpen) om ze met de hulp van deskundigen te herstellen. Je wint er niet alleen geld mee, maar in elk geval ook een nieuwe vrienden- en kennissenkring.
 • spaargids.be – De meerderheid van de Belgen betaalt teveel voor de diensten van hun bank. Dat bleek onlangs nog uit een onderzoek van Europa. Met dit (niet-gesubsidieerd) rekenprogramma kun je berekenen hoeveel een zichtrekening kost bij de verschillende banken in België.
 • spaargids.be – Handige tool om te berekenen wat je spaargeld (bij de Belgische banken) opbrengt.
 • testaankoop.be –  Test Aankoop behartigt de belangen van de Belgische consumenten, zoekt oplossingen voor hun problemen en helpt hen om hun rechten te laten gelden. Ze voert ook vergelijkende tests uit om producten met de beste prijs-kwaliteitsverhouding in de verf te zetten.
 • thuisafgehaald.nl – Verdien geld met je kookkunsten. Maak je vanavond een culinair hoogstandje klaar of macaroni met kaas? Je kunt het met anderen in je buurt delen via deze website (er zijn ook Belgen die hun maaltijden willen delen!) De website rekent geen kosten of toeslagen aan. Thuisafgehaald.be bestaat nu ook, voorlopig vooral in de regio Antwerpen.
 • topten.be – Bij aankoop van elektrische toestellen is het slim om rekening te houden met het energieverbruik. Op deze website kun je snel en gemakkelijk de meest energiezuinige producten (huishoudtoestellen, spaarlampen, auto’s…) en diensten vinden voor thuis en op kantoor.
 • velt.beMet de groente- en fruitkalender van VELT kun je groenten en fruit van het seizoen kopen en kun je heel wat geld winnen.
 • vreg.be – Verander van energieleverancier en win er makkelijk 300 tot 600 euro per jaar mee. Vergelijk de tarieven op de website van de Vreg.
 • wikifin.be – Onafhankelijke portaalsite voor financiële informatie. Helpt je met het nemen van financiële beslissingen..

 

 

INTERESSANTE ONDERZOEKEN EN STUDIES

 

 • Wil je weten hoeveel geld Belgische gezinnen per jaar uitgeven aan kledij, wonen, vervoer, onderwijs, zorg…? De gedetailleerde cijfers vind je in het ‘Huishoudbudgetonderzoek’ van het Belgische Ministerie van Economische Zaken. In dat onderzoek worden de consumptiegewoonten van de Belg beschreven.

 

 

CONTACT

Op zoek naar een leven met minder stress en wanorde én met meer ‘winst’ op alle vlakken? Contacteer Plus Organizing® en professional organizer en life & business coach Sara Van Wesenbeeck: