8 DECEMBER 2010 – EUROPESE COMMISSIE

The European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors

Professional organizer en coach Sara Van Wesenbeeck is kersvers ‘Europees Ambassadeur voor het Vrouwelijk Ondernemerschap’. In die functie zal ze de komende twee jaar andere vrouwen inspireren, motiveren en coachen om ook een eigen bedrijf op te starten.

Vrouwelijke ondernemers hebben de sleutel in handen voor meer werkgelegenheid in Europa. Daarvoor moeten er meer vrouwen gaan ondernemen. Jammer genoeg zijn de drempels voor vrouwen om te gaan ondernemen groot. In opdracht van de Europese Commissie zullen de Ambassadeurs voor het Vrouwelijk Ondernemerschap initiatieven ontwikkelen om dit te veranderen.

Het project wordt in Vlaanderen gedragen door Mabizz, het netwerk van ondernemende vrouwen van Markant en Unizo. Tien Vlaamse en tien Waalse vrouwen dragen deze titel. Begin 2011 gaan de Europese Ambassadeurs van start met hun activiteiten.

Lees meer… (op de website van de Europese Commissie)