Je jaarbespaarplan: Financieel fit in november

Elke maand valt er wel wat te besparen. Op mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’ vind je elke maand een handige checklist om actie te ondernemen en je portemonnee flink te spijzen, met tips uit mijn nieuwste boek ‘Hack je budget‘, 365 tips om meer uit je geld te halen.

Bespaar in februari - tips van budgetexpert Sara Van Wesenbeeck, uit haar boek 'Hack je budget' - www.barkingdogs.be

Je jaarbespaarplan: Zo bespaar je in november

  • Ga aan de slag met je bespaarthema van deze maand. Ik geef je graag wat inspiratie: Besparen op kleren doe je bijvoorbeeld in januari, besparen op boodschappen in februari, besparen op spullen doe je in maart, de auto laat je in mei zoveel mogelijk in de garage staan, in oktober las je een alcoholvrije maand in, in november laat je elke dag een extraatje… Wat je hebt uitgespaard zet je opzij voor later of voor een extraatje.
  • Spaar voor je eindejaarsuitgaven. Tracht deze maand enkel geld uit te geven aan essentiële zaken. Alle andere extraatjes laat je, zoals een flesje water, een designer koffie, een tijdschrift of koffiekoek die je onderweg koopt of een extra paar schoenen. Zet het bedrag dat je hiermee (met het hele gezin) uitspaart opzij voor de kerst- en nieuwjaarsperiode.
  • Leg een budget vast voor Sinterklaas en voor het jaareinde: hoeveel gaat de Sint uitgeven, leg een budget vast voor eindejaarsgeschenken, wat ga je uitgeven aan feestkledij en eten…
  • Koop nu al (goedkoop of in de uitverkoop) je Sinterklaas- en kerstcadeaus aan. Verzamel eerst cadeau-ideeën, vergelijk prijzen, zoek de beste koop en trek naar de goedkoopste winkel.
  • Sla op tijd een voorraad in voor het eten voor de feestdagen. Koop nu al aan wat niet bederft.
  • Werk verder aan het voorbereiden van je zelfgemaakte kerstgeschenken. Haken, breien, naaien, knutselen of inmaken… daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen zodat je alles op tijd klaar hebt.
  • Om tijdens donkere winterdagen te doen: doe een update van je bankzaken.
  • De prijzen voor brandstof rijzen de pan uit. Wees slim en tank bij het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt.

Bespaar het hele jaar door met Sara’s jaarbespaarplan

Hier vind je het jaarbespaarplan van enkele andere maanden van het jaar:

Volg de geldblog ‘Mijn portemonnee’ ook op Facebook

Volg mijn geldblog ‘Mijn portemonnee’:

Zo mis je geen enkel bespaarplan, en kun je elke maand zonder moeite je portemonnee spijzen met mijn slimme budgettips!

(Zonder moeite) nog meer geld besparen? Schrijf je NU in voor de gratis budgettips van expert Sara Van Wesenbeeck

Mag je portemonnee best wat verdikken?

Schrijf dan NU in voor de gratis budgettips via Whatsapp van budgetexpert en coach Sara Van Wesenbeeck.

Zo word jij, zonder moeite, elke tip een beetje rijker!

 

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is personal coach, expert in life & budgetmanagement, erkend bemiddelaar/mediator, personal organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van vijf bestsellers, Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek, Rust in je huis en je hoofd en Hack je budget, en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en het team van Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash